В новините
 
30.06.2007 01:10   Новината е видяна 4117 пъти
Цветан Цветанов: Кой каза, че Йоан Костадинов е успешен кмет?

 

Интервю на  ЕКСПРЕС.БГ с  лидера  на партия ГЕРБ

Ще застане ли  ГЕРБ зад някои от успешните кметове на големите градове, които ще бъдат подкрепени от интелектуалците около писателя Иван Гранитски, които бяха и в инициативния комитет, издигнал президента Георги Първанов?

Може ли аз да попитам какъв е критерият за успешен кмет?

Е, попитайте Иван Гранитски…

Ще задам още един въпрос. Кой каза, че Йоан Костадинов е успешен кмет? Новият градоаначалник на Бургас, който ще е Димитър Николов, ще бъде много по успешен. Или кметът на Велико Търново Румен Рашев?! Припомнете си сама публикациите за негови злоупотреби.
Тези кметове може да са били успешни, но за определен кръг от хора. Ние обаче искаме да издигаме хора, успешни за градовете си, които могат да се справят с новите предизвикателства, възникнали с членството на България в ЕС.

Вие обявихте вашия кандидат за кмет на Бургас – Димитър Николов. Това окончателната ви номинация и е?

Това е единственият човек, за когото има единно становище на базата на  доверието, което има в Димитър Николов, включително и заради резултатите от европейските избори Обявяваме кандидатурата му и във връзка със сериозните спекулации, които бяха направени…

Имате предвид интервюто по Би Ти Ви с кмета на Бургас Йоан Костадинов, когато той каза, че би приел и подкрепата на ГЕРБ ли?

Да. Затова Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение за Димитър Николов. Той беше номиниран единодушно от областното събрание в петък вечер. Икономист е по образование, член е на Стопанската камара, 40-годишен, е женен, с деца. Като гледате характеристиките му, може да си представите профила на нашите кандидати за кметове.

Как ГЕРБ номинира кандидатите си за местния вот?

В ръководството на политическа партия ГЕРБ в момента се обобщават всички данни от изборите за евродепутати. Провеждат се общинските събрания, на които се избират ръководства.
Ние искаме номинациите да се правят отдолу нагоре, а не да се спускат отгоре надолу. Не искаме да сме партия, в която действа парашутният, а не политическият принцип.
Ще обявим своите кандидати за местните избори в края на август или в началото на септември. До тогава ще се правят задълбочени анализи, ще се разговаря с хората. За нас е много важно кандидатите да бъдат професионалисти, утвърдили се в областите, в които са работили, да имат организаторски качества и да не отблъскват, а да привличат всички жители на дадения град. Да работят не в интерес на дадена политическа партия, а така, че да получат подкрепата  на по-голямата част от гражданите в населените места.

Бихте ли коментирал доклада на Европейската комисия за напредъка на България?

Мисля, че докладът дава ясен знак, че случващото се в България не е това, което желаят и българските граждани, и ЕС. Виждаме какво става в държавата с лавинообразното нарастване на недоволството от всички браншови организации. Протестите и на лекари, и на учители ескалират. Колкото по-скоро това правителство си отиде и има предсрочни парламентарни избори, толкова по-големи са шансовете, следващите доклади да бъдат по-добри за България. 

 

 

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |