В новините
 
19.07.2007 23:43   Новината е видяна 8465 пъти
Корабът-нарушител с разрешение на Общината

 

Корабът-нарушител, който тази сутрин акостира на централния бургаски плаж е имал разрешение от община Бургас. Това става ясно от официално прессъобщение, според което директорът на ТД “Зора” Катя Кирилова е дала разрешение за поставянето на преместваем обект със съответните параметри.
”Плавателният съд е поставен абсолютно незаконно. Прокопана е плажната ивица, с което е нарушена целостта на морския бряг”, заяви зам.областният управител Георги Николчев.
Той допълни, че за случая е сезирана Прокуратурата, както и наемателя на централния плаж Мирияна Щерева.
”Черната перла” е била транспортирана до плажната ивица в Бургас със съдействието на Морска администрация. “Собственикът представи редовни документи и нямаше причина да откажем съдействие”, обяви в.рид. директор кап. Жельо Вълков. На собственика Магърдич Саркисян ще бъде наложена санкция, а Общината трябва да издаде заповед за премахването му след като анулира издаденото разрешение от ТД “Зора”.

До тогава корабът “Черната перла” ще се охранява денонощно от полиция, за да бъдат избегнати инциденти.
Наемателката на централния плаж не бе открита за коментар.
"Аз съм законен, всичко ми е изрядно и имам документи за това", каза в разговор по телефона собственикът на кораба Магърдич Саркисян.
Дървеният кораб "Черната перла" бе изгонен скандално от Несебър в средата на миналия месец. По разпореждане на община Несебър със заповед на кмета Магдалена Мандулева и със съдействието на полицията бе връчена заповед за премахването на атракциона. Жителите на Несебър тогава се възпротивиха на плаващият кораб-ресторант, който пречеше на лодките и се оказа, че е работил неправомерно като дискотека.
Собственикът му Магърдич Саркисян стана известен и с изграждането на изкуствен остров в Несебър.
Специално назначена комисия констатира, че той е незаконен и затова отново бе сезирана Прокуратурата. Въпреки скандала и констатациите на РДНСК, че съоръжението е незаконно, изкуственият остров все още не е премахнат.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |