В новините
 
22.08.2007 12:18   Новината е видяна 5236 пъти
Остават броени дни до старта на националното турне на Ахат

В края на месец август на пазара се очаква да излезе най-новият концертен албум на българските метъл икони АХАТ! Компилацията ще включва 12 от най-добрите им песни, изпълнени по време на националното турне на групата, състояло се през 2004 г. След по-малко от седмица легендите на българския метъл отново тръгват на турне, което ще промотира най-новия им албум “Golden Rock Tour”.
Ударният старт ще бъде поставен с два морски концерта – на 28 август във Варна и на 29 август в Бургас. Гастролът ще включва още концерти в почти всички големи градове на България и ще продължи до 29 септември.
Всички запалени фенове на АХАТ, закупили билети за концертите във Варна и Бургас, ще бъдат изненадани със специален подарък - при влизането си на стадиона всеки един от тях ще получи албум на групата. След концертите АХАТ обещават да се срещнат с най-запалените си фенове, да се снимат с тях за спомен и да им подарят различни рекламни подаръци. Организаторите от Харбър Айлънд Рекърдс, София Мюзик Ентърпрайсис и Шуменско са се погрижили да има много приятни емоции и изненади за всички фенове. В деня на концертите в района на летните театри ще бъдат обособени специални зони със щандове за бира, където Шуменско ше се лее в изобилие. Ще има и специални щандове с продукти на групата – дискове, тениски, дамски бюстиета, ленти за ръка, постери, значки, нашивки и други.
Продукцията на рок събитието ще бъде грандиозна, с мощно оборудване и огромна сцена, на която са изнасяли концертите си големи световни звезди, гостували в България. Концертът на метъл звездите от АХАТ ще е зареден с взривяваща рок енергия, огнени пироефекти, тежки китарни рифове и пулсиращ мощен звук!
АХАТ се формират през 1986 г. в София, а първата им документирана изява на живо е на 22 декември 1986 г. Следват гръмотевично-шумни и неизменно успешни изпълнения на рок-фестивали из цялата страна. Групата бързо се налага като лидер на българския тежък рок, а армията от феновете им расте главоломно. През 1988 г. АХАТ записват суперхита си "Черната овца", който и до днес е емблематичното парче в историята на българския хеви метъл. През лятото на 1988-а АХАТ записват легендарния албум “Походът”, който заслужено се нарежда сред едни от най-забележителните български албуми на всички времена.
През ноември 1998 г. АХАТ са избрани за подгряваща група на софийските концерти на великите DEEP PURPLE. Само няколко месеца по-късно АХАТ издават изключително силен концертен албум, а през 1999 г. заминават за Америка за записи на следващия си албум.
През 2003 г. музикалната компания “Harbor Island Records” преиздаде “Походът” - албум библия и учебник за всеки български рок музикант и фен. На 14 юни 2003 г. АХАТ взривиха над 10 000 души на столичния стадион Академик, където бяха подгряваща група на колосалните WHITESNAKE.

Лятото на 2003-та определено може да се нарече Голямото завръщане на АХАТ, когато групата прави първото си мащабно национално турне от 1991 г. насам. Мегаконцертите преминават през Бургас, Стара Загора, Добрич, Варна, Русе, Пловдив и София.

На 19 май 2004 г. на пазара официално излиза албумът “Made In USA” във формат на мултимедиен компактдиск, касета, видеокасета и DVD. Записите са правени в студио “Грег Райк Пръдакшън” в Алтамонте Спрингс, Флорида. Тонрежисьор е Дарън Шнайдър, работил с легенди като Дийп Пърпъл, Аеросмит и Форинър. Този порект е води рекорда за най-сериозна инвестиция, правена от български музикален продуцент, защото целият процес по звукозапис и мастеринг струва над 200 000 долара.

В момента АХАТ са:
Звездомир Керемидчиев (Звезди) – вокал
Антоан Хадад – китара
Даниел Ризов (Денис) - бас
Антоний Георгиев (Тонто) – клавишни
Юрий Коцев - барабани
Билети за концертите във Варна и Бургас могат да бъдат закупени на цена от 8 лева от касите на ТикетПро и неговите партньори, както и онлайн на адрес http://www.ticketpro.bg/.

Билети за концертите във Варна и Бургас могат да бъдат закупени на цена от 8 лева от касите на ТикетПро и неговите партньори, както и онлайн на адрес .




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |