В новините
 
09.09.2007 09:16   Новината е видяна 6573 пъти
Още един български филм

Созопол e домакин на предпремиерата на българския игрален филм “Кажи “Здравей” на татко!” с режисьор известния ТВ водещ – Ники Илиев. Лентата се върти на 9 и 10 септември в лятно кино „Аполония”.
Предпремиерата на филма се осъществява със съдействието на община Созопол, а причината за това е фактът, че главната героиня Симона Попова е отраснала и живяла там. По нейно настояване продуцентите се съгласяват, че жителите на Созопол и гостите на фестивала “Аполония 2007” са първите, които трябва да имат възможността да станат свидетели на това културно събитие.
Ники Илиев, който за първи път се изявява като режисьор, заема централна роля във филма. Актрисата Симона Попова, която му партнира, е собственик на един от малкото продължаващи да съществуват през последните десет години частен театър “Инверсия”. Други участници в амбициозния проект на Илиев са: Ирина Първанова, позната още на телевизионната публика, като Раши, Светломир Радев – носител на награда за изгряваща звезда на театрален фестивал Шумен 2007 г. и запомнящата се в не малко български филми – Елена Кънева.
Филмът е заснет по едноимената театрална постановка на Анна Петрова “Кажи “Здравей” на татко!”, която е част от афиша на театър “Инверсия” и е спечелила множество награди при участието си на театрални фестивали в страната. Самата Анна Петрова печели с това си произведение първа награда за драматургия на престижния фестивал “Форум на жените от Средиземноморието” – Марсилия 2003 г., а като актриса е носителка на множество български и чуждестранни награди.
За сюжета: Една майка - Ади (Симона Попова), заменя в родилното отделение недъгавото си дете – Борис (Светломир Радев), с чуждо, здраво и красиво (Ники Илиев). Какви са последиците от този абсурден избор двадесет години по-късно? Избор, който превръща една психологическа драма във въздействащ и разтърсващ трилър. Какво се случва, когато един кошмар се превърне в реалност? Способно ли едно дете да отвлече и насили собствената си майка? Може би някой трябва да го спре, а може и да е право? Дали това е краят или началото на един ужас?
Проблемът за избора в живота, пред който е изправен всеки от нас, е основен в постановката според режисьора, особено абсурдният, страшен избор - една майка "да замени" болнавото си бебе с чуждо, здраво и красиво. "Този избор става възможен, защото живеем в меркантилен свят, доминиран от фалшивия външен Блясък", смята Бойко Илиев, продуцент на филма и режисьор на театралната адаптация, който е и баща на Ники Илиев.
Филмът може да се определи като психологически трилър. Според режисьора на филма това е случка на всеки един от нас и никой не може да каже как би реагирал в подобен момент.
По материали на Мартин Митов, Словото
http://www.slovesa.net/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |