В новините
 
11.09.2007 07:13   Новината е видяна 5024 пъти
Три села в общината посрещат кмета

Равнец отбеляза своя 150-годишен юбилей. Кметът на селото Христо Колев влезе в ролята на оператор и засне тържествата на площада, които бяха уважени от Йоан Костадинов
В Братово владиката освети новата църква, в Твърдица си имат спортна площадка
Два дни продължиха празниците на село Твърдица. По този повод вчера кметът Йоан Костадинов откри обновена детска площадка и футболно игрище. От името на община Бургас той подари екипи и футболна топка на двата детски отбора в селото.
„Днешният празничен ден е повод за равносметка за това какво е извършено за последните години за жителите на Твърдица. Тук бе преасфалтиран пътят Маринка- Твърдица, беше направен ремонт на сградата на кметството, подобрихме осветеността на селото и монтирахме нова автобусна спирка. Подменен беше водопроводът и беше направен тротоар, поставени бяха противопожарни кранове на улица №1. Отстъпено беше безвъзмездно право на строеж на православен храм, а общината дари 10 хиляди лева за строителството. Бяха направени и няколко проекта - за отвеждане на отпадните води, за направата на нов път за селищното образувание „Батака" и накрая днес се радваме на нова спортна площадка и обновен салон за общоселски мероприятия”, каза по време на откриването на спортната площадка в Твърдица Йоан Костадинов. 
Той допълни, че в следващите два месеца ще бъде изграден нов тротоар и ще бъде подменен водопроводът по улица №10, ще извърши ремонт на пътя в селото и към язовирната дига. 
По повод празника на Твърдица преди два дни бе представена и книгата "Твърдица в скута на отечеството" с автори Атанас Радойнов и професор д. и. н. Иван Карайотов, която проследява историята на селото в миналото и днес. В предговора на книгата сегашният кмет на селото Ганчо Паскалев пише за появилото се през 1930 година село Твърдица. От Твърдица са произлезли велики спортисти на България като първия български олимпийски шампион по борба Никола Станчев, състезателката по гребане Надя Йовчева и още много млади спортисти и певци. 
Малко преди това кметът Йоан Костадинов откри новата църква в Братово. Сливенският метрополит Иоаникий освети храма и заяви, че това най-хубавата нова църква в Бургаска община. 
“Миналата година тук на 14 септември направихме първата копка и ето днес, на 9-и септември, църквата е готова-припомни Йоан Костадинов.- Надявам се в най-скоро време да започне изграждането на църква и в Твърдица, вече се купуват камбаните за храма в Долно Езерово, приключва и градежът на църквата в Равнец, мисля, че не бива да забравяме вярата си и това, че сме православни. Вярата сплотява хората.” 
Досега в Братово е нямало църква. Жителите на два пъти са струпвали камъните за основи, но не са успели да вдигнат храма. Сега с участието на спонсори и на община Бургас новата църква придава нов облик на селото и обединява православните християни. 
Църквата струва над 80 хил.лв, 12 са от общината, останалите средства са събрани от спонсори и от жителите на селото. Община Бургас благоустрои и пространството около новата църква.

http://far.bourgas.org/

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |