В новините
 
21.09.2007 04:38   Новината е видяна 6155 пъти
Представиха първите в листата на Ваклин Стойновски

Кандидатът за кмет на Бургас Ваклин Стойновски ще бъде водач и на листата за общински съветници на коалиция “Ваклин Стойновски за БУРГАС”. Това съобщи вчера на пресконфоренция Стойновски. Той представи първите шест човека от листата за общински съветници. Тя ще бъде водена от самия него, за да покаже, че носи лична отговорност за всеки един от листата. На второ място в нея е Дина Димитрова, областен председател на коалиционния партньор “Българска социалдимокрация”, човек известен в града със своя борчески дух и прояви. Трети в листата е бившият областен управител на Бургас Иван Витанов, който по време на управлението си е върнал десетки решения на градоначалника Йоан Костадинов и неговия общинския съвет. На четвърто място е педагожката Дена Димова. Соня Георгиева е на пета позиция за общински съветници на коалиция “Ваклин Стойновски за БУРГАС”. В качеството си на досегашен общински съветник тя е известна с непримиримата си роля на противник на много от решенията на кмета Костадинов.

Ваклин Стойновски каза по време на брифинга, че бизнесът в Бургас буксува и като потвърждение на думите си той посочи Сливен- град, който се развива изключително успешно през последните години. „Моят бизнес в Бургас години наред се развива не благодарение на кмета, а въпреки неговото управление“, бе категоричен предприемачът. На шесто място в листата за общински съветници е юристът Михаил Хаджиянев, който също е човек с ясна гражданска позиция и воля за промяна на статуквото в Бургас.
Ваклин Стойновски представи и някои от детайлите в програмата си за развитие на Бургас през следващите години. Основен акцент той поставя върху инфраструктурата и екологията на града и общината. Според него проблемът със задръстванията в Бургас трябва незабавно да бъде решен. Стойновски посочи и конкретни инициативи, които ще отпушат трафика, като приоритетно ще се оправят улиците, които водят до дома на всеки един от нас. „В момента крайните улици в кварталите са по-зле от селски пътища и трябва не само да се кърпят булевардите, а да се осигури добър път до всеки дом в града“-смята лидерът на коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС“. Той счита като особено важно и изграждането на околовръстен път през индустриалната зона към Созопол, като по този начин ще се изнесе трафикът от София към Черноморието извън града. В програмата на коалицията е заложен и проект и неговото финансиране за надлез, свързващ центъра на Бургас, Меден рудник и Созопол, за да се избегнат километричните опашки от коли през летния сезон, които достигат до защитената зона „Пода“ и до надлез „Владимир Павлов“.
Програмата на коалиция “Ваклин Стойновски за БУРГАС” включва 7 точки, които кандидатът за кмет ще представи пред бургазлии по време на предизборната кампания. Тя е кратка, ясна, изпълнима и конкретна. В нея е заложено и построяването на две училища и четири детски градини. Поставен е и акцент върху екологията на морския град.
Ваклин Стойновски покани двамата си основни опоненти в надпреварата за кметския стол на публичен диспут, като им отправи по няколко въпроса. Той попита кмета Йоан Костадинов дали е нормално да не се работи 3 години, а на четвъртата в навечерието на местните избори да се откриват ежедневно градинки, фонтанчета и спирки. Като контрапункт Стойновски каза, че той работи с плажа ежегодно, без значение дали идват избори или не. „Защо като се гласуват пари за нещо , винаги не достигат и после се искат още пари за даден проект от общинската каса. Не правя спекулация с тази тема и не питам къде потъват парите. Питам дали хората, които изчисляват стойността на дадена инициатива и става ясно, че сметките им не излизат след това, биват наказвани за некадърност и непригодност“-каза кандидат- кметът. „ В моя бизнес аз работя с кредити, за които представям бизнес планове и ако те не са пресметнати точно, нещата биха излезли от контрол“, поясни бургаският предприемач. Той обяви още, че ако кметът Костадинов не излезе на дебат с него, на всеки два дни ще му се изпраща открито писмо с въпроси, чийто отговор интересува хиляди бургазлии.
Кандидатът за кмет на Бургас Ваклин Стойновски отправи питане към претендента на ГЕРБ за кметския стол Димитър Николов, защо с поведението си в предизборната надпревара е толкова мек към кмета Йоан Костадинов и дали това не е в резултат на зависимостта му от нещо спрямо градоначалника. Според Стойновски Николов е бил много раболепен през изтичащия 4-годишен период, когато работиха в синхрон с кмета Костадинов и това продължава. Кандидатът за кмет на коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС“ отправи чрез медиите и питане към лидера на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов, дали ако и Бургас, и София имат кметове от ГЕРБ, той ще постави интересите на Бургас пред тези на София. „Защото Борисов в момента прави околовръстното на София с държавни пари, а не виждаме в медийните му изяви да е проявил каквато и да е загриженост за Бургас“-каза още Ваклин Стойновски.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |