В новините
 
22.09.2007 15:50   Новината е видяна 6357 пъти
Проектът СУПЕР БУРГАС включва и моста

Мостът на Бургас да бъде включен в проекта "Супер Бургас" предложи на заместникобластният управител Георги Николчев. Това стана по време на заключителната фаза на общественото обсъждане на проекта за обществен достъп до Морската гара, жп гарата и автогарата, станал популярен като проекта "Супер Бургас". Той потвърди мнението на областната администрация във финансирането на проекта да бъдат предвидени средства за моста на централния плаж, който има спешна нужда от рехабилитация.

Седмица преди това областната администрация поиска спешно 70 000 лева от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за ремонт на съоръжението. "Мостът в Морската градина е държавна собственост. След построяването му през 80-те години са извършвани само козметични ремонти.

Поради факта, че е изложен на прякото въздействие на агресивната морска среда, конструктивното състояние на съоръжението непрекъснато се влошава", гласят аргументите пред министъра на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, пред министъра на регионалното развитие и благоустройството и Асен Гагаузов. "Има реална възможност освен рехабилитация да се направи и изцяло нов архитектурен план на моста. По този начин и плажната ивица ще стане част от "Супер Бургас", коментира областният управител Любомир Пантелеев. Ако това стане, цялостният нов облик на Морската градина ще бъде факт и ще отговаря на общата концепция за бъдещото развитие на приморския район.

"Новото съоръжение може да се доразвие в кей за приемане на лодки и малки плавателни съдове. Сега такъв тип услуги, свързани с атракционни излети и круизи, не могат да бъдат предлагани, а най-подходящото място е мостът", смята изпълнителният директор на пристанище Бургас Аргир Бояджиев. Според представителите на местния яхтклуб Бургас има шансове да стане домакин на световни първенства по ветроходство, ако проектът се реализира.
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=378450





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |