В новините
 
04.10.2007 16:38   Новината е видяна 5463 пъти
Според проучване на МВMD на въпрос

Започна публикуване на резултати от социологически проучвания на агенции. В различните медии бяха представени различни резултати на едни и същи проучвания, в частност на MBMD.
Избрахме публикуваното в dir.bg като един от вариантите.
Според проучване на МВMD на въпрос
“За листата на коя партия бихте гласували“,
до този момент ГЕРБ е с 20,2%, БСП - 15,6%, Граждански сдружения - 13,2%, ДПС - 6,7%, Атака - 5,0% и други - 3,5%, съобщи пред bTV Мира Янова.
(надолу са  представени и резултатите за БУРГАС)

В София кандидатът за кмет на ГЕРБ Бойко Борисов е с 36,2%, за кандидата на БСП Бриго Аспарухов биха дали гласа си 8,2%, за Мартин Заимов - 8,1%, за Константин Папазов - 3,8%, а за Антония Първанова - 2,5%. Според Мира Янова появата на Мартин Заимов като десен кандидат е започнал да повдига електоралния резултат на десните партии. При балотаж, според Янова, Борисов не е изхабен и има шанс да спечели и в ситуацията балотаж между Борисов и десния кандидат, и в ситуацията Борисов срещу Бриго Аспарухов.

В Бургас проучването показва, че анкетираните са посочили като фаворит кандидатът на ГЕРБ Димитър Николов с 34,4%, сегашният кмет Йоан Костадинов е с 13%, Ваклин Стойновски от сдружение Бургас -12,6%, Валери Симеонов от Атака е четвърти. Проучването показва, че второто място е доста оспорвано и тепърва хората ще се ориентират за кого да гласуват.

Любопитен факт е, че при тези местни избори кандидатите на граждански сдружения имат доста висок процент, като за пример бе даден Етрополе, където за кандидата на гражданско сдружение биха гласували 27%. Според проучването в Кюстендил и Перник борбата между отделните кандидати ще е доста оспорвана и засега не се очертава категоричен победител.
Във Варна водещ е кандидатът на БСП Кирил Йорданов - 40,5%, Свилен Крайчев от ГЕРБ - 10,5% и на трето място десният кандидат - 9,0%. Според Янова тук има шанс изборите да приключат на първи тур. В Пловдив на първо място се нарежда кандидатът на ГЕРБ Славчо Атанасов - 31,5%, десният кандидат Николай Караиванов е с 9,5%, кандидатът на БСП Захари Георгиев е трети. /БГНЕС




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |