В новините
 
04.10.2007 16:55   Новината е видяна 5129 пъти
Учителите - Всички депутати – с учителски заплати!
Викове с възрожденски песни и духова музика огласиха центъра на Бургас в 17 часа днес. Над 2 300 преподаватели се бяха събрали за поредното митинг-шествие, с което се опълчват срещу обидно ниското заплащане и управниците, изоставили образованието.

Двата учителски синдиката – към КТ “Подкрепа” и КНСБ, организираха шествието, което тръгна от пл. “Тройката” и завърши в Морската градина. Педагозите увериха, че ще бъдат безкомпромисни и няма да отстъпят във войната с МОН.

“Всички депутати – с учителски заплати!” и “Всеки ден ще е така до промяната!”, призоваваха те. След като бяха провалени първите преговори с министър Вълчев, лидерът на синдикалистите Станка Новакова не е оптимист за изхода: “Не мисля, че скоро ще достигнем до консенсус и исканията ни ще бъдат удовлетворени напълно. Утре ще е “Деня на разума” – сутринта наши колеги ще внесат в Регионалния инспекторат по образованието декларацията с подписите на учителите, които са готови да напуснат системата на българското образование, заради унизителното отношение на държавниците.  Надявам се, че чрез началникът на РИО те ще достигнат до Вълчев”, обобщи намеренията на стачкуващите Новакова.
Във въпросната подписка има 2043 имена на преподаватели от Бургас и региона.

В Морската градина протестът приключи с литературно четене на проза, чиито автори са самите стачкуващи. Произведенията отразяват недоволството ни, обобщи Новакова.  




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |