В новините
 
04.10.2007 17:00   Новината е видяна 4760 пъти
Покана за участие в Европейската седмица на регионите и градовете в Брюксел
Йоан Костадинов получи лична покана от председателя на Комитета на регионите Мишел Делебар и комисар Данута Хюбнер, член на Европейската комисия, отговарящ за регионалната политика, за участие във встъпителната и заключителната сесия на Европейската седмица на регионите и градовете- Дни на отворените врати` 2007, която ще се състои на 8 и 11 октомври.

      Събитието е организирано от Комитета на регионите и Генерална дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия. Тази година в него ще участват 212 региона и градове от 33 страни.

      Тъй като това е най-голямото събитие в календара на регионалната политика на Европейския съюз, то ще събере на едно място 5000 отговорни за вземането на решения лица, национални, регионални и местни политици, експерти и представители от организации на бизнеса, банкирането и гражданското общество.

      На встъпителната сесия на 8 октомври председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу като основен лектор ще говори за това как политиката на сближаване може да допринесе за по-висок растеж и заетост в Европа.

      Заключителната сесия на 11 октомври ще се състои в Европейския парламент под наслов “Региони и градове в глобалната икономика: Предизвикателства и последици за съвременната регионална политика”. Тя ще бъде насочена към въпроси относно бъдещето на регионалната политика с оглед на глобализацията, промяната на климата, демографските тенденции и влиянието върху регионите и градовете.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |