В новините
 
11.10.2007 04:36   Новината е видяна 6786 пъти
Официално изявление на Прес-центъра на ГЕРБ

Разпространяването на това писмо три седмици преди изборите и повече от една година след напускането на дружеството от Димитър Николов като негов Изпълнителен директор, е продължение на кампанията за фабрикуване на компромати от един и същи център, който ние вече посочихме.


Очевидно е не само  поръчителството,  но и причината, поради която  г-н  Сава Чоролеев  се е ангажирал с този текст. Веднага след  като  стана известно, че Д. Николов напуска  работата си в  Победа АД и ще се кандидатира за кметското място в града,  настоящият кмет  Йоан Костадинов предостави  възможността на г-н Чоролеев като новоизбран директор на “Колоездачен клуб - КК Бургас"АД да  придобие   част от капитала на  клуба - 20 д-ка  земя в к-с “Братя Миладинови".  А по - късно, чрез  увеличение на апортната вноска,  общината напълно да загуби правата си върху тази собственост.
На бургазлии вече  е известно, че върху  Колодрума и прилежащия към  него терен  с площ 20 250 кв. метра е проектиран търговски  център - МОЛ със 100 000 квадратни  метра търговска площ. В момента текат преговори за продажбата му на зелено с цена 86 милиона  евро,  които няма да влязат в общинския бюджет, а ще обогатят свързаните със сделката лица.
Разбираемо за всички е, че  за  такава печалба си струва ангажиментът да бъде написано и разпространено компрометиращо  писмо срещу опонента на кмета, направил този “щедър  жест". А целта е прозрачна - нов мандат и нови сделки на стария кмет.
P.S. от пресцентъра на ГЕРБ:
Съветът ни към г-н Чоролеев е да си монтира програма “правопис". Стилът и изказът няма да коментираме - той е виден.
     
Даниела Николова, Директор Маркетинг на Победа АД /и в момента/:
По-голяма част от 8 годишния ми трудов стаж в “Победа” в отдел “Маркетинг” премина под прякото ръководство на г-н Димитър Николов. През тези години фирмата премина през бурни процеси на промяна и активно развитие на маркетинговата дейност, каквато не съществуваше до 1998 г. С всяка изминала година “Победа” постигаше все по-добри пазарни и маркетингови позиции - средногодишни темпове на ръст на пазарните дялове от 4%, средно увеличение на продажбите всяка година с около 7 %, среден брой на нови продукти около 20 всяка година. “Победа” навлезе на нов пазар на кексове, което се оказа най-успешната иновация на фирмата от новата и история. Последното е лична идея и в голяма степен заслуга на г-н Димитър Николов.Възхищавам се от неговите организаторски и мениджърски умения и искрено му желая успех в новото му поприще. Давам си сметка, че това мое становище ще ми създаде проблеми в професионален план, но за мен е по-важно да кажа истината и да гледам хората в очите.

Становище на:
Йовка Иванова, финансов директор на Победа АД от 2000 до 2006 г.
Мария Тихолова - лицензиран одитор на Победа АД /и в момента/
Изнесеното становище е абсолютно неотговарящо на истината.
Като хора, които държат на точността съм длъжна да заявя.
Приходите от продажби на “Победа" АД от 2000 година до 2006- та всяка година са с ръст от 7 до 10 %.
 
Финансови
резултати:
Приходи от продажби:
2004 - 18 млн. лв
2005 - 19 млн. лв.
2006 -  21 млн. лв
Гаранция за стабилния икономически растеж на дружеството е  изключително засиленият интерес от световни инвеститори за участие в дружеството.
За периода, в който Димитър Николов беше изпълнителен директор: инвестиции в оборудване и дълготрайни материални активи - ежегодно между 2 и 3 млн. лева. През годините няма нито една данъчна проверка, която да е констатирала нередности или данъчни задължения на дружеството с управител Димитър Николов. Нито един финансов одит не е констатирал същото. Нито една проверка на НОИ не е констатирала каквито и да е нарушения. През 2006 г. след напускането на Димитър Николов извършеният независим финансов одит отчете печалба на дружеството и стабилен финансов резултат.
През 2001 г под ръководството на Димитър Николов “Победа” АД получи сертификат по ISO, много преди която и да е българска компания да беше чувала за това, и много преди това да бъде задължително прилагането му.
Победа АД беше поета от г-н Димитър Николов с огромни задължения към държавата, които за кратко време не само че бяха изплатени, но и описаните по- горе икономически показатели и инвестиции категорично показват абсурдността на твърденията на настоящото ръководство.
При новото ръководство на “Победа” АД - инвестиционният интерес вече не е факт.
Йовка Иванова: Лично аз получих предупреждение от г-н Сава Чоролеев, след напускането на г-н Димитър Николов да не казвам пред чуждестранните ни партньори, че вече не е в “Победа”. Мотивът беше - че ще загубят инвестиционния си интерес към дружеството, което стана факт малко след това.

Становище на
Симеон Симеонов - член на борда на директорите от 2000 до 2006 г.
Като един от управляващите фактори в “Победа” АД заставам зад изнесените от маркетинг директора, финансовия директор и отидора на дружеството факти. Разпространеното днес почти анонимно становище от “Победа” АД е единствено и само част от компроматната предизборна кампания на Йоан Костадинов. За което бургазлии ще дадат своя протестен вот срещу него.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |