В новините
 
17.10.2007 04:47   Новината е видяна 4809 пъти
Регионален център за проучване на общественото мнение: Йоан Костадинов е безспорен победител от вчера

ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ КОМПАС: След изключително слабоото представяне на Димитър Николов в първия телевизионен дебат с преките му съперници  Йоан Костадинов е безспорен победител от вчера.
Експресен сондаж на общественото мнение в Бургаска община показа реакциите на бургазлии спрямо вчерашния дебат в предаването „Тази сутрин” по bTV .
Според резултатите от експресното телефонно допитване сред 300 пълнолетни бургазлии, проведено вчера от Регионалния център за проучване на общественото мнение в Бургас, безспорен победител от дебата е Йоан Костадинов.

Допитването няма претенции за представителност, но все пак е показателно за съществуващите нагласи в морския град броени дни преди изборите.
На въпрос „Как оценявате представянето на отделните участници в дебата?” в скалата на положителните оценки – „много добре”, и „добре”, най-висока степен на подкрепа акумулира независимият кандидат за кмет Йоан Костадинов, за когото 38 % от зрителите на bTV в Бургас считат, че се представил „добре” /11 %/ и „много добре” /27%/ .
След него е кандидатът на ГЕРБ Димитър Николов, който събира в скалата на положителното отношение към себе си 32 % от зрителите на дебата. Към Ваклин Стойновски изразяват положително отношение други 29 % от анкетираните.
Бургазлии харесват досегашния си градоначалник, което се вижда и от отговорите на директния въпрос „Кой е победител в дебата?”, където 42 % заявяват, че това е Йоан Костадинов, 32 % определят за победител Димитър Николов, а други 26 % са на мнение, че победител в дебата е Ваклин Стойновски. Интересно е, че сред зрителите, които считат за положително представянето на Йоан Костадинов в дебата, преобладават хора в активна възраст- между 35 и 50 години, както и младежи във възрастовата граница между 18 и 25 години.
Експресният сондаж показа голям интерес от страна на бургазлии към дебата, тъй като внушителни 82 % от анкетираните заявяват, че са гледали предаването и са склонни да споделят оценката си за представянето на отделните участници в него.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |