В новините
 
02.11.2007 06:27   Новината е видяна 4874 пъти
60 годишен юбилей празнува днес Регионална гранична служба - Бургас
60 годишен юбилей празнува днес Регионална гранична служба - Бургас, съобщи Началникът й Комисар Ваньо Иванов. Със Заповед на Министъра на вътрешните работи на Република България на 01.11.1947 год. е създадена структура за охрана на морската държавна граница, чийто правоприемник се явява РГС Бургас. Първоначално структурата се наричала Осми граничен сектор, а в последствие – Осми граничен отряд. Отрядът е охранявал цялата морска част от българо-турската и цялата сухопътна граница с Република Румъния. Охраната се осъществявала чрез три гранични комендатури, 12 гранични застави и дивизион гранични катери.
В отговор на Европейските изисквания на 01.09.2002 год. бе обособена Регионална гранична служба – Бургас, като единна структура за охрана и контрол на морската държавна граница на Република България. От 01.01.т.г. службата се превърна в структура за охрана на Югоизточната черноморска граница на Европейския съюз.
За изминалите 60 години структурата за охрана на морската граница е отбелязала значителен ръст в своето развитие, което е видно от многобройните мониторингови проверки на европейските експерти. За напредъка на РГС Бургас говори и цялостното техническо преоборудване – само за последните няколко години са получени осем кораба, термовизионни системи, прибори за наблюденуие и нощно виждане, модерни средства за комуникяция. Изцяло е подменен автомобилния парк и системата за наблюдение на надводната обстановка. Очаква се през следващата година да се изгради системата за комуникация «ТЕТРА», а към техническото оборудване да се присъединят още няколко кораба и вертолети.
Признание за водещата роля на българската гранична полиция по охраната и опазване сигурността на Югоизточната граница на Европейския съюз е демонстрирано и при изграждането на международния черноморски координационен и информационен център. Благодарение на навременната информация и отличната координация между граничните сили на шестте държави от Черноморския басейн, противодействието на незаконната дейност в акваторията е повече от ефективно.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |