В новините
 
02.11.2007 07:30   Новината е видяна 6716 пъти
Пътни карти с рисковите места в Бургаски регион и превантивни листовки относно пътната безопасност ще получават водачите на ТИР-ве, преминаващи на Българска територия през ГКПП Лесово и ГКПП Малко Търново

Пътни карти с рисковите места в Бургаски регион и превантивни листовки относно пътната безопасност ще получават водачите на ТИР-ве, преминаващи на Българска територия през ГКПП Лесово и ГКПП Малко Търново от началото на следващата година, се договориха днес участниците в традиционната среща по пътна безопасност, провела се по инициатива на Областна управа Бургас. Подобни действия се налагат с цел обезпечаване на по-голяма сигурност по пътя, както и завишаване информираността на чуждестранните водачи по отношение промените в пътната инфраструктура на Бургаска област. Конкретната причина е очакваното увеличаване на потока от товарни автомобили през двата гранични пункта, като резултат от предстоящия пътен ремонт в района на ГКПП Капитан Андреево.
На нарочна среща по проблемите на зимното поддържане на пътищата в Бургаски регион, провела се с участието на зам. областния управител – г-н Георги Николчев, Директорът на Областна дирекция «Полиция» - Бургас – Комисар Павлин Димитров, Директорът на областно пътно управление Бургас – инж. Недьо Плачков, Директорът на Регионална дирекция ДАИ – инж. Николай Точев, Началникът на «Гражданска защита» - Бургас – инж. Йордан Лозев, служители от сектор «Пътна полиция» по районните полицейски управления от областта и представители от фирмите, поддържащи пътната мрежа в региона, бяха набелязани главните проблеми, върху които е необходимо да се акцентира до началото на зимния период, с цел ограничаване на рисковите пътни ситуации.
По данни на Директорът на областно пътно управление Бургас – инж. Недьо Плачков, са ремонтирани съществено настилките на около 66 км пътища от Републиканската пътна мрежа. Отремонтирани са и наранявания по пътната настилка на по-малки участъци в размер на около 22 000 кв.м. Освежена е маркировката на близо 500 км пътища, като са поставени над 3 000 знака. С  хидрометеорологичната  обсерватория е сключен договор за  получаване на  прогноза за времето, като от днес паралелно с акция “Светлина” стартират поетапно оперативните дежурства (т.е. дежурствата за набиране и предаване на информацията за  състоянието на пътищата и атмосферните условия) по пунктовете разположени в най-уязвимите участъци от Бургаски регион, а именно – Янкови къшли, Дъскотна, Прилеп, Вълчаново ханче, Босна и др. Взети са мерки за почистване на отводнителните съоръжения - водостоци, окопи и улеи, като е стартирало и изсичането на диворастящите храсти и бурените, с оглед осигуряване видимостта в кривите на пътищата и за предотвратяване на снегонавяванията.
Поддръжката на участъка от автомагистрала «Тракия», разположен на Бургаска територия в състояние на зимни условия, ще се яви предизвикателство за ангажираните с пътната безопасност, заяви инж. Плачков. Тази пътна отсечка, както и пуснатия в експлоатация път Созопол – «Аркутино», все още не са обследвани при подобни климатични условия и и за това не са известни всички рискови места, където вероятно ще се образуват заледявания и заснежавания. 
Опасенията си относно рисковите участъци от пътната инфраструктра на територията на Бургаска област изказаха и служители от сектор «Пътна полиция» по районните полицейски управления, като всички се обединиха около изразената от Директорът на Областна дирекция «Полиция» позиция – да се засили превенцията сред водачите, заостряйки вниманието им върху възможните опасни пътни отсечки. Участниците в срещата бяха единодушни, че е необходимо да приключи реконструирането на мантинелите и оградните пояси около пътните артерии, монтирането на липсващите табели и осъвременяването им, засилване санкциите спрямо водачите на товарни автомобили, превозващи строителни материали, които поради недоброто си закрепване или обезапасяване е възможно да създадат предпоставки за пътни инциденти.
Според инициаторът на срещата - зам. областния управител – г-н Георги Николчев предстои провеждането на още две срещи, свързани с пътната безопасност – едната на Групата по пътна безопасност към Областна управа Бургас, а втората с новоизбраните кметове на общините от Бургаска област, с цел детайлно решаване на съществуващи местни проблеми по пътната инфраструктура. Срещите ще се проведат до средата на месец ноември, като взетите решения ще се приложат по възможност преди настъпване на активния зимен сезон.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |