В новините
 
01.10.2007 10:59   Новината е видяна 7409 пъти
Тодор Батков ще вдига луксозен квартал в Крайморие

Тодор Батков, собственик на “Форос Дивелъпмънт” ЕАД, заедно с кмета Йоан Костадинов и Александър Цачев - представител на британския инвестиционен фонд ЕСДС, представи нов инвестиционен проект. Той се нарича “Форос” и включва жилищен комплекс със собствена морска гара, яхтено пристанище и петзвезден хотел. “Форос” ще се разположи върху 990 дка земя. Теренът е в Крайморие. Предвижда се комплексът да бъде изграден през следващите пет години. Инвестицията е в размер на 300 млн. евро, каза собственикът на футболния клуб “Левски” Тодор Батков. “Проекта “Форос” започнах по настояване на крупни баварски предприемачи. След това те се оттеглиха и аз останах едноличен собственик”, каза Батков. От следващата година ще започне изграждането на инфраструктурата на комплекса. В нея компанията ще вложи 50 млн. евро. Предвижда се укрепване на бреговете на залива чрез изграждане на кесонен вал. Екипът на архитект Петко Йовчев е автор на концепцията и в момента разработва проекта. “Това е пример за привличане на инвестиции в нашия град. Надявам се Крайморие да стане много привлекателно място за живеене”, заяви Йоан Костадинов. Жилищните комплекси ще бъдат подредени в групи от сгради с по 30 хил. кв. м площ. Ще бъдат изградени кейове за около 150 яхти. Под залива е открито древно селище, чиито разкопки ще се превърнат в атракции на бъдещия проект.
В момента Батков води преговори за привличане на голяма хотелска верига, която ще изгради петзвездния хотел с казино и конферентна зала. ЕСДС инвестира главно в Румъния и България. “Избрахме тази локация за нашите инвестиционни намерения, защото Бургас е един от най-добре развиващите се в икономическо отношение градове. ЕСДС инвестира в новоразвиващи се икономики”, заяви представителят на ЕСДС Александър Цачев.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |