В новините
 
09.11.2007 11:14   Новината е видяна 4640 пъти
Комисар Димитров: Длъжници сме на бургазлии

Полицаите отпразнуваха професионалния си празник, хората с увреждания с улеснен достъп до сградата на ОДП 
Служителите на бургаската Областна дирекция “Полиция” отпразнуваха своя професионален празник, който по традиция се чества на 8 ноември - Архангеловден. Гости на тържеството бяха редица официални лица от местната власт, съда и прокуратурата, сред които беше и новоизбраният кмет на общината Димитър Николов.

“Вълнувам се в този ден, още повече че от 2006 г. Национална служба “Полиция” е единна структура. Като директор на ОДП – Бургас считам, че свършихме много работа през годината. Поздравявам всички служители на полицията и им пожелавам здраве и успехи”, заяви шефът на бургаските пазители на реда комисар Павлин Димитров. В същото време обаче той сподели, че не е доволен от непостигането на редица цели, които са били поставени за разрешаване пред тях. “Длъжници сме на бургаските граждани”, каза той и допълни, че структурните звена на дирекцията имат още резерви и потенциал, които могат да използват.

 

Поздрав към полицаите отправи и кметът Димитър Николов, за който тази проява беше първата му изява като глава на общината.

“Благодаря на вас и на вашите семейства. Благодарение на вашите усилия Бургас е един от спокойнте градове в страната. Желая ви здраве, късмет и много професионални успехи. Бог да ви благослови”, обърна се Николов към служителите на реда.

Последва поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите служители от МВР и отдаването на почит към паметта им с едноминутно мълчание. След това беше открита официално рампата за хора с увреждания, приемната стая и специализираната тоалетна, изградени в ОДП - Бургас в изпълнение на европейските изисквания за достъпна среда. За тази придобивка полицаите получиха поздравления от регионалния директор на Центъра за психологически изследвания Иван Карагьозов, а на новите придобивки се порадваха хора в инвалидни колички.

Всички гости бяха поканени от директора на ОДП – Бургас комисар Павлин Димитров да разгледат дирекцията отвътре. От 11.00 до 16.00 ч. нейните вратите, като и тези на бургаските полицейски управления, бяха отворени за гражданите. Те имаха възможност лично да се запознаят с преките ангажименти и трудностите в ежедневната дейност на служителите на реда. Особено щастливи бяха учениците от СОУ “Иван Вазов”, които посетиха кабинета на комисар Павлин Димитров, а след това и оперативната дежурна част и call center-а, където се обслужват подаваните от гражданите сигнали за инциденти и нарушения на обществения ред.

 

Особен интерес у децата предизвика демонстрацията на техника и въоръжение на различните звена от Национална служба “Полиция” - Охранителна, Пътна, Гранична и Жандармерия. Пред сградата на ОДП – Бургас бяха изложени редица култови оръжия, познати от екшън филмите. Наред с традиционните автомат “Калашников” и картечен пистолет “Шипка”, производство на “Арсенал” - Казанлък, отблизо можеха да се видят и дори докоснат пушката-помпа “Мозберг”, снайперите “Драгунов” и СВД, револвери и пистолети със заглушители. Впечатление направи и електрошоковия пистолет Х-26, който може да обезвреди за секунди противник, без да застраши живота му.

На вниманието на осмокласници от училище “Иван Вазов” бяха представени и възможностите на специалните автомобили, ползвани от полицаите при изпълнение на поставените им задачи.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |