В новините
 
12.11.2007 06:50   Новината е видяна 5777 пъти
ЗАВЪРШИ ЕДНА ПРЕДРЕШЕНА ИЗБОРНА НАДПРЕВАРА

Повод за този материал са наскоро проведените местни избори за кметове и общински съветници в община Несебър – една от най-богатите общини в страната и град с хилядолетна история.Град,създаден преди трихиляди години от богати тракийски племена,в който се е развивала търговията и човешката култура.

ЗАВЪРШИ ЕДНА ПРЕДРЕШЕНА ИЗБОРНА НАДПРЕВАРА

Повод за този материал са наскоро проведените местни избори за кметове и общински съветници в община Несебър – една от най-богатите общини в страната и град с хилядолетна история.Град,създаден преди трихиляди години от богати тракийски племена,в който се е развивала търговията и човешката култура.
В древността Несебър се е управлявал от богати търговци.Не зная как са били избирани и каква е била тогава избирателната система.Сигурно и тогава Несебър е бил икономически привлекателен,както и сега.Да предположим,че и тогава е имало предизборна борба,но такава неубоздана,каквато бешепоследната,едва ли е имало някога.Борба за надмощие,,борба за власт,борба за слава.
Може би и избирателите си задават въпроса ,дали само за тези три неща е била борбата,или за още нещо ?При провежданите срещи с избирателите в отдалечените села от периферията на община Несебър се употребяваха сладки слова и обещания,че ще направят живота на хората по -добър и ,че ще живеят щастливо.....Нямало да има дисбаланс между центъра на общината и нейната периферия,всички ще бъдат равнопоставени....Чудесни обещания!
Въпреки,че народът вече не вярва на обещания,все пак се отнася с уважение и надежда,когато ги чува.Ако все пак тези обещания бъдат изпълнени,хората биха приветствали тези,които ги дават.През тази предизборна кампания бяха използвани и различни привлекателни форми като екскурзии,безплатни дърва,банкети и откровено раздаване на пари,което не е позволено от закона.
Вече знаем кои са победителите в тази невероятна  предизборна борба.Нека да им честитим победата и да им пожелаем успешна работа,а на победените  и на избирателите- да се успокоят след тази невиждана изборна борба.Победителите обаче не трябва да се успокояват,защото им предстои да изпълняват обещаното пред избирателите.
Изборите приключиха ,въпреки напрежението.Тревожното е друго-това което се случва в България,включително и в община Несебър.Българи се избиват за пари и надмощие.В резултат на злоба и алчност,а защо?Забравихме,че сме гости на тази земя,и че живота е кратък.Когато човек тръгне за далечното си и последно пътуване,слагат му само едно одеало,а може и без него ......
Тогава човек прекратява всички разпри.Заедно с тялото му изстиват злобата и абчността.Бог го приема без хотели,без ресторанти,без милиони в чужди банки,без скъпите луксозни джипове.Приема всички на едно място.:богати и бедни,честни и нечестни,даже и тези с омърсените души!

Нека да не забравяме,че всеки си има своята Голгота ,която трябва да ни напомня да бъдем преди всичко хора !
Иван Арнаудов
С.Раковсково,община Несебър
На 78 години,член на БСП от 1956 година.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |