В новините
 
14.11.2007 07:26   Новината е видяна 5153 пъти
Симеонов - без конкуренти за шеф на парламента

Валери Симеонов беше избран за председател на Общинския съвет. Това стана вчера по време на първото заседание на новия местен парламент. Номинацията на Симеонов беше направена от Атака,  а никой от останалите групи не се противопостави и не предложи друга кандидатура. От общо 49 съветници  44 от тях гласуваха за предложението при тайния вот, 5 бюлетини бяха недействителни. Според запознати двамата съветници от ДПС и Българска социалдемокрация са пуснали празни пликове.
Двама съветници не гласуваха - Соня Георгиева, която не присъства на вчерашното  заседание, и Иван Витанов, който закъсня и ще положи клетва на следващото заседание.

“Не съм запознат с процедурите, аз съм нов,  в крайна сметка е хубаво да има мнозинство и нещата да се случват”, заяви Ваклин Стойновски. От неговата група не излезе нито едно предложение за участие в комисиите по избор на председател и изработване на правилник. Групата подкрепи предложенията на останалите политически сили.

“Партиите, които имат превес, са в  правото си  да предложат хората, които те смятат, ние не бяхме в позиция да излъчим председател, нямахме предложение.
Нямаме шанс и за зам.-председателските места, те  ще бъдат разпределени между ГЕРБ и Атака”, заяви Костадин Марков от СДС.

“Единственото предложение се обяснява с твърде убедителното представяне на Атака на изборите и тяхното присъствие в Общинския съвет.  Разчитаме на принципността на Валери Симеонов, която демонстрира по време на предизборната кампания, да бъде продължена и в Общинския съвет”, заяви водачът на червените Павел Маринов. От БСП ще настояват за свое зам.-председателско място.

Новият председател свиква следващото заседание  на 20 ноември. По-късно обаче стана ясно, че срокът е много кратък, за  да се изработи правилникът и съветниците да се запознаят с него.
Така сесията  ще се състои на 27 ноември. Дотогава седемчленната комисия трябва да е изготвила проект за правилник за работа на Общинския съвет, а в седемдневен срок съветниците да са се запознали с него,   преди да влезе за гледане в зала. “Ще стъпим върху стария правилник,  ще ползваме опита на колегите от Стара Загора и Пловдив, както и практиката на Народното събрание”, каза вчера Златина Дукова, която е от квотата на ГЕРБ в комисията. Първото заседание започна с приветствие на областния управител Любомир Пантелеев, който пожела на новите местни управници успех и ползотворна работа, както и да успеят да сумират всичко най-ценно от предизборните кампании в името на Бургас. След това кметът Димитър Николов и общинските съветници се заклеха да работят за благоденствието на Бургас. В своето изказване кметът Николов се обърна към областния управител, депутатите и евродепутатите от Бургас като каза, че им подава ръка и се надява да работят заедно в името на града.

Пълният текст на статията:
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1671




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |