В новините
 
14.11.2007 15:14   Новината е видяна 4413 пъти
Започна приемът на проекти по Оперативна програма “Регионално развитие”

Бургаските зам.-кметове по евроинтеграцията и строителството Ивелина Василева и Костадин Марков присъстваха на официалния старт на кампанията по приемане на готови проекти към Оперативна програма “Регионално развитие” /2007 – 2013 г./, по която основен бенефициент са общините у нас.

      “Вече имаме готови разработки и незабавно ще ги предадем за одобрение. Влизаме в работен ритъм и подготвяме още доста проекти”, сподели Ивелина Василева.

      “За нас е изключително важно да спечелим колкото се може повече проекти. Знам, че ще се справим”, добави Костадин Марков.

      По време на конференцията беше обявено, че се приемат проектни предложения по две схеми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:

      “Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали” и “Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа”, съответно по операция 1.1. “Социална инфраструктура” и операция 2.1. “Регионална и местна пътна инфраструктура”.

      Официалният старт на инициативата бе даден едновременно в шест регионални центъра – София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Видин. По време на конференцията в Бургас беше обяснено още веднъж как общините трябва да се подготвят за кандидатстване и каква е самата процедура.

      Всякаква информация и напътствия бенефициентите от Бургаски регион могат да търсят в Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие” - Югоизточен регионален отдел при МРРБ, на адрес: Бургас/ бул. „Стефан Стамболов” 120, етаж 5.

      Подробна информация за Оперативна програма “Регионално развитие” може да се намери на електронен адрес: www.bgregio.eu.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |