В новините
 
17.11.2007 18:40   Новината е видяна 4684 пъти
Новата местна власт в Бургас - в лицето на Димитър Николов и Валери Симеонов

С безпрецедентно мнозинство и от раз бе избран новия шеф на бургаския местен парламент. Валери Симеонов от Атака стана председател на Общинският съвет, номинацията му бе направена от негови съпартийци, а никой от  останалите групи не се противопостави и не предложи друга кандидатура. От общо 49 съветници  44 от тях гласуваха за предложението при тайния вот, 5 бюлетини бяха недействителни. Според запознати двамата съветници от ДПС и тримата представители на Българска социалдемократическа партия са пуснали празни пликове.
Двама съветници не гласуваха - Соня Георгиева, която не присъства на първото заседание, и Иван Витанов, който закъсня и ще положи клетва на следващото заседание.
Мнозинството от ГЕРБ и Атака предвиди избора на Симеонов,  като за първи път шеф на местния парламент бе гласуван   с такова мнозинство и избран от първи път. Преди четири години бившата шефка на стария общински съвет бе избрана от десети опит.
"Партиите, които имат превес, са в  правото си  да предложат хората, които те смятат, ние не бяхме в позиция да излъчим председател, нямахме предложение.
Нямаме шанс и за зам.-председателските места, те  ще бъдат разпределени между ГЕРБ и Атака", заяви Костадин Марков от СДС.

Пълният текст: http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1700




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |