В новините
 
22.11.2007 06:06   Новината е видяна 9321 пъти
Лондон затри личните данни на 25 млн. души

Два компютърни диска с лични данни на всички семейства във Великобритания с деца под 16 години са изчезнали, съобщи Би Би Си. Данните за детските помощи съдържат име, адрес, дата на раждане, номер на застраховката и, понякога, банкови детайли на около 25 милиона души.

Министърът на финансите Алистър Дарлинг заяви, че няма сведения данните да са попаднали у престъпници, но призова хората да следят внимателно банковите си сметки.
Консервативната опозиция нарече инцидента "катастрофален провал на правителството”. Дарлинг хвърли вината върху младши служители в Данъчна администрация, които са пренебрегнали процедурите за сигурност при изпращането на информацията с данни за детските помощи за инспекция в Националната одиторска служба.
Във вторник дискове с данните за 7.5 млн семейства, които имат право да получават детски добавки за деца под 16 г. възраст, са били изпратени в Националното одиторско бюро с обикновено писмо по вътрешната поща и по пътя някъде са изчезнали. В информацията, съдържаща се в тях, са имената, адресите, рождените дати на хората, номерата на застраховките, а в някои от случаите - данни за банковите и ипотечните им сметки.
"Това в най-висша степен е сериозен провал"- заяви Алистър пред Палатата на общините на британския парламент. Канцлерът на хазната подчерта, че загубената информация не е достатъчна за проникване в банковите сметки. Директорът на Данъчна администрация Пол Грей подаде оставка.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |