В новините
 
28.11.2007 05:01   Новината е видяна 6375 пъти
“Александровска” гони по наеми “Шан-з-Елизе”

Предлагането на търговски помещения в Бургас е оскъдно в сравнение с небивалото търсене


С наближаваното на коледните празници търсенето на магазини под наем в Бургас стана неописуемо голямо. Утвърдените фирми решиха, че ще е добре да разширят бизнеса си в комплексите, където през последните години пазарът се разрасна. Малките също се втурнаха да наемат помещение и да си докарат приличен доход през декември, когато джобът на бургазлията се поотпуска. Наемите обаче отново достигнаха рекордни нива заради оскъдното предлагане на магазини в Бургас.
Между 40 и 80 евро на квадратен метър се отдават помещенията по апетитната за всички търговци улица “Александровска”. Текучеството там е слабо и рядко на пазара излизат свободни площи.  Желанията на търговците се насочиха и към частта на улицата след паметника Альоша  до Стоматологията, където допреди време нямаше особен интерес.
“Отдадохме преди дни магазин 18 квадрата за 1500 евро в тази част на улицата. Търсенето е огромно”, сподели Доротея Едрева, отдел “Наеми” от “Явлена Бургас”.
Така за друго помещение от 80 квадрата търговци с охота броили  3000 евро на месец. Космически цени на наемите отбелязват и магазините на ул. “Александър Богориди” в частта й от Часовника до ул. „Фотинов”. За там също рядко излизат оферти на пазара. Магазин от 45 квадрата е бил отдаден наскоро за 2000 евро. 
Блясъкът, доброто обслужване и дори просто суетата винаги ще привличат заможни клиенти в магазините на най-скъпите бургаски улици, а цената в този случай няма никакво значение, смятат много търговци.
Бизнесът с мебели, аксесоари за дома се насочи към  улиците “Фердинандова”, “Цар    Симеон”, “Димитър Димов” и “Стефан Стамболов” и “Транспортна”.
През последните години там  се изградиха значителен брой шоурумове и големите в бранша агресивно навлязоха на бургаския пазар. Наемите обаче никак не са евтини. Така магазин от близо 120 квадратни метра в началото на ул. “Фердинандова” бил отдаден за 1600 евро на месец. На ул. “ Цар Симеон” наемите варират от 15 до 20 евро квадрата. За помещение на “Димитър Димов” търговците броят до 15 евро на квадратен метър.
“Големите фирми се интересуват най-вече от улици, където въпросът с паркирането е уреден”, каза още Едрева.
Именно затова улиците “Цар Калоян”, даже, “Сливница” не са толкова привлекателни за мнозина. Но както за всеки влак си има пътник, така и там клиенти не липсват.

Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1807




 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |