В новините
 
01.12.2007 04:24   Новината е видяна 4133 пъти
Община Бургас се включва в мрежа на общини и региони от страни-членки на ЕС

Община Бургас ще се включи в партньорска мрежа на общини и региони от страни-членки на Европейския съюз. За това се договориха на среща днес кметът на Бургас Димитър Николов и Нестор Новел, зам.-кмет по европейските въпроси на град Гандиа, община Валенсия, Испания. На срещата присъстваха зам.-кметът по евроинтеграция Ивелина Василева и представители на Градския съвет на Гандиа.

      Партьорската мрежа ще кандидатства със съвместен проект по Програмата за междурегионално сътрудничество на ЕС “Интеррег IV”. Проектът е за подпомагане развитието на пазара на труда, промотиране на равните възможности на хора в неравностойно положение, обмен на добри практики и подпомагане развитието на алтернативните форим на туризъм-болнеология, конгресен, бизнес и културен туризъм.

      През февруари 2008 г. предстои среща на партньорите от мрежата за разработване на проекта, а неговият готов вариант ще бъде представен в Европейската комисия през юни следващата година.

      Гандиа е град с население от 80 000 души, разположен на източното испанско крайбрежие, на 70 км. от гр. Валенсия. Той е с многобройно чуждестранно население, а българите представляват най-голямата част от имигрантите-около 3 500 човека.

      Градският съвет на Гандиа има богат опит в управлението на европейски проекти и в сътрудничеството с други страни от ЕС.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |