В новините
 
03.12.2007 04:56   Новината е видяна 4962 пъти
Обходите на Ахелой и Несебър ще се правят по нови проекти

До идния летен сезон участъкът при Слънчев бряг ще бъде уширен с едно пътно платно от двете страни


Пътният участък и мостът над реката край Ахелой, където ставаха пътно-транспортни произшествия, ще бъдат разширени по нови проекти

Два важни пътни обхода на Южното Черноморие ще бъдат изградени за следващия летен сезон - при Ахелой и край Несебър към Слънчев бряг. Това съобщиха от Обединение ВИП, което спечели обществена поръчка за проектирането им.
Всеки от проектите е на стойност 80 хил. лева. Мнението на фирмата е, че след реконструкцията участъкът Кошарица-Несебър /част от пътя Слънчев бряг-Бургас/ би имал по-голяма пропускателна способност - около 24 хил. превозни средства за денонощие.
Обходът на Слънчев бряг ще е с едно съоръжение - пътят ще бъде уширен само с едно пътно платно от двете страни. Според фирмата в този участък задръстванията не са големи, но истината е, че голяма част от терените вече са застроени и строителството на хотелски сгради напредва с бързи темпове.
Истина е, че обходът на Ахелой е по-тежкият, защото поема трафикът от летището към Несебър и курортния комплекс "Слънчев бряг". Това е и участъкът, където ставаха досега най-много пътно-транспортни произшествия. Според специалистите от Обединение ВИП, в този участък са необходими двойно платно и поне три големи съоръжения.
Единият вариант предвижда отклонение през селскостопански ниви, вдясно от новостроящо се вилно селище и вляво от вече съществуващи селскостопански сгради, като е възможно да засегне част от тях. Над река Ахелой ще бъде изградено ново мостово съоръжение.
Според втория вариант отклонението вдясно следва да премине през селскостопански ниви, лозя и да продължи с мост над реката. В останалата част от трасето има пресичане на различни нива с пътя Ахелой-Тънково и чрез кръгово движение свързване с пътя Каблешково-Ахелой. Предпроектните проучвания и последващото проектиране са завършени. Изчаква се изборът на фонд "Републиканска пътна мрежа" на вариантните предложения.

Пълният текст:
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1840





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |