В новините
 
03.12.2007 05:04   Новината е видяна 4604 пъти
Ще строим нови корабни места

Опитваме с бъдещия терминал да привлечем товарите в контейнери, които сега минават основно през Констанца и Солун, казва изпълнителният директор на Пристанище-Бургас Аргир Бояджиев

- Г-н Бояджиев, новият подходен канал оказа ли вече влияние върху работата на пристанището, какви са резултатите от осъществянането на този проект?
- Промяна в статуквото има още от преди да подпишем приемно-предавателния протокол. Първият кораб, който премина по канала, беше "Понтовремон" - с газене 14 метра и товар от 75 630 тона въглища. Със стария подходен канал щеше да се наложи този кораб да изчака на рейд, товарът му да бъде облекчен от баржа, нивото на газене да се вдигне до 11 м., за да може да застане на корабното място. Това от своя страна щеше да оскъпи обработката.
"Понтовремон" обаче пристигна привечер и без да изчаква на рейд, седмица преди фирмата-изпълнител на канала "Дреджинг интернешънъл" официално да ни го е предала, влезе по тъмно в пристанището без никакви затруднения. При обработката му отново използвахме баржата, но вече на кейовото място, за по-бърз завършек на процеса и съответно съкращаване на финансовите разходи и за клиента, и за нас.
- Пристанището често се затваря, заради неблагоприятни метерологични условия - вятър, мъгла. При по-добра сигнализация това може ли да не е такъв проблем?

http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1830





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |