В новините
 
06.12.2007 05:32   Новината е видяна 5355 пъти
Младежите от ГЕРБ се учат да пишат европроекти

Румяна Желева вика лектори през януари, за да обяснят първите стъпки за печелене на доверие в ЕС


Бургаският депутат в Европейския парламент Румяна Желева започна индивидуално обучение на  младите кадри в ГЕРБ как да пишат европроекти. Чрез Европейския информационен център тя води диалог с тях, като разяснява  възможностите за кандидатстване по програма „Младеж” на ЕС. Запитана вчера от представители на младежката структура на ГЕРБ в Бургас, Желева разкри, че на практика всеки желаещ да се развива в Обединена Европа може да получи тримесечен стаж в Брюксел.
За да се убедим в това твърдение,  Румяна Желева покани журналисти и засегна пред репортерския ни екип подробностите около процедурата за кандидатстване . Обсъден  беше и въпросът за стимулиране на младите за по-добра реализация  чрез фондовете в Евросъюза.
В заключение евродепутатът се ангажира още в първия месец на 2008 г. да организира семинар, в който водещи лектори да разширят представите на младежите за възможностите, които крие членството на България в Европейския съюз. Тогава ще се обяснят и самите стъпки при изготвянето на проектите, заявиха от екипа на Желева.
„Трябва да продължим да работим с децата, защото инвестирайки в тях, ще осигурим по-добър живот в страната и региона ни”, казаха от МГЕРБ и се похвалиха, че 17-годишният Вахан Бохосян, член на тяхната организация в Бургас, е успял да направи предложение за повече права на неправителствените организации. На специален форум в Брюксел евродепутатите са одобрили идеята му, като са предвидили да се промени законопроектът за този тип социални дейности.

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1891





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |