В новините
 
08.12.2007 06:50   Новината е видяна 5577 пъти
В Айтос учредиха Местна инициативна група за европроекти
Представители на Търговско индустриалния бизнес клуб, на неправителствени организации и на общината учредиха в Айтос местна инициативна група. Този вид сдружение е необходимо за кандидатстване по проекти по Програмата за развитие на селските райони - оста " Лидер", която е насочена към дейности в селата и малките градове. На учредителното събрание присъстваха зам. областният управител Ружди Хасан, специалисти от областна администрация Бургас и зам. кметът Айтос Галина Петрова.
Целта на инициативната група е изготвянето на проекти да тръгне от местните хора, фирми, сдружения и НПО.
За председател беше избран бизнесменът Ганчо Пенчев. Координатор ще бъде Емил Георгиев - специалист в отдел " Инвестиционна дейност и регионално развитие".
Новото ръководство вече готви документи за регистрация в съда след което ще работи по изготвянето на стратегия и ще чака процедурата за набиране на предложения от Министерството на земеделието и продоволствието.
Според специалистите от Областна управа - Бургас, общо 50 ще са местните инициативни групи в страната, които ще получат лиценз. До сега в Бургаска област няма регистрирана нито една. Няма регистрирани и сдружения на плодо- и зеленчукопроизводителите, а европарите са предназначени точно за такива сдружения.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |