В новините
 
12.12.2007 19:39   Новината е видяна 5948 пъти
Басейни в Меден рудник планират архитекти

Изложба “ Архимория” представи традиционни и авангардни проекти на жилищни сгради
Жилищни сгради с басейни вече ще се строят в непривлекателния доскоро жк” Меден рудник”. Това стана ясно от изложението на бургаските архитекти на ул.” Богориди”, наречено “ Архимория`07”.
Традиционни и авангардни проекти представиха създателите на днешния облик на града на вниманието на бургазлии. Въпреки напредъка на компютърния софтуер и визуалните ефекти по чертежите, впечатление правеха скици, рисувани на ръка. Мотото им бе “ Една сграда е добре измислена тогава, когато може да се нарисува за 5 минути, а още по-добре – с 5 линии”.
Успоредно с изложението бургаските архитекти вчера проведоха работна среща – дискусия на тема “ Българското настояще и европейско бъдеще на Бургас”. Идеята за Общия устройствен план на Бургас изложи шефът на екипа, натоварен с разработването му – арх. Петко Йовчев. Той отговори на множеството въпроси на колегите си, свързани с него. Бургас ще развива целогодишен туризъм, като ще наблегне на конгресния, спортния, културно-историческия и бизнестуризма, обясни арх.Йовчев. Той сподели, че неразработен досега момент е зоната за временен отдих на бургазлии, т.нар. вилна зона. Там хората дори могат да живеят постоянно и да пътуват до работа, защото най-отдалечените места в общината са на 20 минути с транспорт, стана ясно на срещата.
“ Противник съм на това някой да си купи по средата на полето едно място и да построи завод, а после да трябва да прави инфраструктура към него. Така изтича общински ресурс”, възмути се арх. Йовчев.
Накрая бургаските архитекти бяха запознати с проекта “ Моят бряг” – дългосрочна инициатива за изработването на визия за цялостно управление на българското Черноморие.
Екипът започва пилотни дейности в няколко района, един от които е Бургас.
По проекта си сътрудничат експерти от Холандия и България.

Пълният текст
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1906





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |