В новините
 
13.12.2007 12:59   Новината е видяна 4805 пъти
Младежкият дом ще става кино

Съществува голяма вероятност в Младежкия културен център в Бургас в скоро време да бъде изграден модерен киносалон. Предстоящата реконструкция на сградата, според която ще се надстрояват два етажа, ще включва и оборудване на зала за кино. За да бъдат спечелени обаче необходимите финанси, наложително е да се изготви целеви проект, с който да се кандидатства за европари. Това разясни миналия петък кметът Димитър Николов по време на среща с кинорежисьора проф. Георги Дюлгеров.
В разговор между двамата градоначалникът увери, че за 6-ия международен “София филм фест на брега”, който традиционно се провежда през март в Бургас, ще има още по-добро финансиране.
“Адмирирам и горещо подкрепям това, което сте направили досега, ще съдействам за още по-широко ниво на спонсорство. Не 5, още 50 фестивала ще правим”, бодро прозвуча Николов и даде подкрепата си и за други идеи, свързани със седмото изкуство.
Ако Бургас, който единствен от големите български градове е оставен с едно кино, се сдобие с общинска зала, няма да има пречка там да се пренесат качествени извадки от други филмови празници - “Любовта е лудост”, “Златна роза”, фестивала на европейските копродукции, или да се организират панорами на европейски кинотворци. Това би било прекрасна възможност да се възпитава кинопублика на друго ниво целогодишно, а не само през март в рамките на “София филм фест на брега”, коментира Дюлгеров. 

Сградата на Младежкия културен център ще бъде основно реконструирана

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=1940





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |