В новините
 
14.12.2007 16:43   Новината е видяна 4599 пъти
С 3 хиляди подаръци посрещат Коледа в кукления театър в Бургас

Над 30 хиляди лева отпусна Министерството на културата за ремонт през 2007 г.

Театърът на куклите в Бургас е един от 11-те държавни куклени институции в България, от които 7 са репертоарни според въведената преди десетина години реформа. Това означава, че бюджетът им се формира от субсидии от Министерството на културата и от общинската хазна, като съотношението първоначално бе 70 на 30 процента. Днес има леко изместване в процентите – 75  процента от парите идват по линия на министерството, 25 – от общината. Месечно бургаските кукленици получават по 10 хиляди лева от София, като тези пари стигат само за заплати, а от общината постъпват 2 500 лева.
“Много разчитаме на финансите на местно ниво, защото с тях реално се подкрепя дейността ни. Доста голяма пресметливост и гъвкавост в разходите е нужна, за да успяваме в творческите си намерения”, коментира директорката Христина Арсенова, която има в кабинета си цяла музейна експозиция от награди на трупата.
Според Министерството на културата в страната са регистирани още 7 драматично-куклени театъра, а подобните частни формации са между 20 и 30. Точният им брой трудно би могъл да се установи поради разнообразието от форми, под които съществуват, а и не всички, развиващи сходни дейности, са официално регистрирани. 

Пълният текст:
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1957





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |