В новините
 
14.12.2007 16:56   Новината е видяна 6893 пъти
Отпускат европари за развитие на Странджа. Подписан е трансграничен проект за екоземеделие и зелен туризъм

Община Малко Търново е подписала меморандум за финансирането на трансграничен проект по програма ФАР за развитие на Странджа. Това съобщи вчера Антония Дякова – директор на специализирана администрация за подготовка на европроекти.
В съвместните дейности ще се включат общините Малко Търново и Царево, а от турска страна – Къркларели, Визе и Пинархисар. Проектът е озаглавен “ Ако нямаш огледало, погледни съседа си – маркетинг на екотуристическия потенциал”, а целта е развитието на планината Странджа в българската и в турската й част. Ще бъдат изследвани възможностите за развитие на туризма, наличните ресурси и реализацията на туристически програми и продукти.
Предвидените дейности са свързани с екологичното земеделие и фермерство, зеления туризъм и опазването на горите.
Ще бъде издадена туристическа карта на три езика – български, турски и английски. Ще се изработи интернет страница, както и реклами на СД и брошури. Проектът предвижда и обучаването на безработни в туристическия сектор.
Ще бъде реновирана и базата за зелен туризъм в Малко Търново, обясни Антония Дякова. Ще се подмени дограмата, локалното парно ще премине от течно към твърдо гориво и ще се извършат козметични ремонти на помещенията.
За осъществяването на проекта са предвидени 122  000 евро, като 109 000 ще се осигурат по програма ФАР, а останалите са съфинансиране от общината.

http://factor-bs.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |