В новините
 
14.12.2007 17:03   Новината е видяна 6982 пъти
Жестоки местни данъци и такси от 2008 в Бургас

Удрят строителния бизнес със 100 %


Драстично ще се вдигнат местните данъци и такси в община Бургас от следващата година. Вчера финансовобюджетната комисия към местния парламент разглежда новите цени на услугите,  които предоставя общината.
Със сто процента се вдигат строителните разрешения, като мотивите на вносителите от администрацията са, че през последните години в община Бургас не са се покачвали и  тарифите са смешно ниски на фона на инфлация и останалите градове в страната.
Дебати предизвика цената на  издаването на скици, както и таксата за строителните разрешения, представителите на „Атака” и ГЕРБ поискаха и те да бъдат завишени  още спрямо предложението на администрацията.
В крайна сметка в зала ще се гледа предложението скица  да се издава не срещу 15 лева както бе досега, а срещу 20 лева.
Най-големи поддръжници на идеята да се  завишават цените на местните данъци и такси  се оказаха представители на „Атака”, според които по този начин ще влязат повече постъпления и ще бъде вързан местният бюджет, като се регулира  броят  на масите  по тротоарите.  Според Валери Сименов това е единственото перо, от което постъпват приходи в местната хазна, като шефът на парламента  поиска и разрешителното за издаване на скица  да бъде завишено. Съвещателният му глас в комисията обаче  не бе взет под внимание.
От бюджетно-финансовата комисия предлагат още с 20 % да се завиши  таксата за ползване на  тротоари и площади от сергии и павилиони. Идеята на Валери Симеонов тази такса да скочи на 100 % не получи одобрение. В същото време обаче финансистите  завишиха със сто процента ползването на общинска собственост от строителните фирми за техни цели. Вместо 1.50 на кв. м. предприемачите ще трябва да се бръкнат по 3 лева на кв. м. за площ, която ползват. “Газим в калта без тротоари”, бе мотивът на Димитър Людиев от ГЕРБ.
С още 50 % отгоре над предложеното четирикратно увеличение за   рекламна дейност гласуваха във финансово-бюджетната комисия. Близо 300 % ще бъде увеличението за ползване на пана, билбордове, ако съветниците го гласуват.
Вместо 21 лева на кв. м производителите на селскостопанска продукция в Бургас ще разпъват сергии за 24 лева на кв.м площ  на месец.

Пълният текст:
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1955





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |