В новините
 
21.12.2007 04:47   Новината е видяна 5522 пъти
Градоустройственият план на Поморие бил незаконен

Одобрението на Общия устройствен план /ОУП/ на община Поморие не може да се счита за законосъобразно преди извършване на оценка за съвместимостта с “Натура 2000” и решение на Регионалната инспекция по околната среда и водите.
Екоинспекцията е уведомила с писма кмета и председателя на Общинския съвет на Поморие за необходимостта от извършване на такава оценка, като част от задължителните процедури от нормативната уредба за опазване на околната среда, предаде БГНЕС.
Независимо от факта, че за този ОУП има положително решение по Екологична оценка, издадено от РИОСВ – Бургас, одобряването на плана без положително решение по Оценка за съвместимост на планове, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите за опазване на защитените зони от Натура 2000, е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие.
Още през юли РИОСВ уведоми кмета на общината за задължителните процедури, на които подлежи плана. В община Поморие попадат няколко потенциални защитени зони: “Поморийско езеро”, малка част от “Емине” и “Камчийска планина” по Директивата за опазване на дивите птици, “Поморие”, “Ахелой-Равда-Несебър”, “Айтоска планина” и “Камчийска и Еменска планина” по Директивата за опазване на местообитанията. Регионалната инспекция счита, че одобряването на проекта следва да бъде прекратено за започване на необходимата процедура по Оценка на съвместимостта с предмета и целите на опазване на защитените зони от “Натура 2000”. При неизпълнение на изискванията, от инспекцията ще сезират областния управител за обявяване решението на ОбС по проекта на ОУП на община Поморие за незаконосъобразно.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |