В новините
 
18.02.2008 05:47   Новината е видяна 13329 пъти
100 % обработени протоколи

Сто процента обработени бюлетини и протоколи, преминали през ОИК Бургас към 21:06 часа.
Резултатът показва, че тези, които гласуваха не искат петролопроводът от Русия към Александруполис да преминава през залива му.

Общо 27,09% е била избирателната активност, което прави 51 225 гласа.
С “да” са отговорили 1654, което е 3,25% от гласувалите.
Отговор “не” на изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис са дали 96,75%, което е 49 552 души.
Броят на недействителните бюлетини е бил 50.

В референдума не се включиха достатъчно бургазлии, за да бъдат признати резултатите. Имащите право на глас са 188 774 души. Общо 222 208 души е населението на община Бургас.

Кметът заяви, че тези почти 50 000 души, които са излезли днес да гласуват, са ядрото на новото гражданско общество.  Ура-а-а-а и ние сме в ядрото!

Още утре резултатите от референдума ще бъдат предоставени на ЕК и ще се иска от бургаските депутати да действат за промяна на закона за местното допитване. Също така от община Бургас ще настояват да имат най-голям процент приходи, които да гарантират екологията на общината, каза кметът. На сакатия ръцете му пречат.

Евтим Цинцарски от работната група по провеждането на референдума определи като успех днешното гласуване и каза, че са излезли да гласуват тези бургазлии, киото са имали съвест. А беше умен мъж!
Нямаше купуване на гласове, каза Цинцарски. Да, така е. парите свършиха.

Зам-кметът по строителството Костадин Марков заяви, че му е обидно въобще някой да коментира дали ще се признае този референдум за легитимен.

“Обидно ми е, защото Йоан Костадинов през 2003 г. спечели на първи тур с 21 000 гласа. Обидно ми е, защото президентът на Р България получи по-малко гласове в Бургас, отколкото сега ще получи една от двете каузи. Значи ли това, че вотът е нелегитимен? Това е огромен успех за Бургас - 50 000 будни граждани, но законът е калпав”.

Ивелина Василева, зам.-кмет и председател на работната група по организиране на референдума също определи допитването като успешно, защото за първи път жителите на общината трябваше да кажат мнението си по въпрос, който пряко ги касае и за който намало достатъчно информация.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |