В новините
 
21.02.2008 17:27   Новината е видяна 5445 пъти
Ансамбъл "Слънчев бряг" се завърна с първа награда от Световния фолклорен фестивал в Италия

Представителен фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг” при Обединена общинска школа по изкуствата – гр. Несебър се завърна от 10 дневно турне в Италия. Съставът бе там по покана на туристическия борд на директорите на гр.Агридженто Сицилия, за да участва в 53-то издание на Световния фолклорен фестивал.
Представителен фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг” при Обединена общинска школа по изкуствата – гр. Несебър се завърна от 10 дневно турне в Италия. Съставът бе там по покана на туристическия борд на директорите на гр.Агридженто Сицилия, за да участва  в 53-то издание на  Световния фолклорен фестивал.
В рамките на този фестивал, но извън конкурсната програма, най-атрактивни, според директора на ансамбъл "Слънчев бряг"  г-н Денислав Кехайов, са били дефилетата из красивия старинен град Агридженто, чиято дължина достигала до 6-7 километра. "Хиляди хора от целия град и техните гости бяха съпричастни към това грандиозно събитие. С голямо въодушевление аплодираха участниците по време на тези дефилета, радваха им се и празнуваха заедно с нас."- сподели още г-н Кехайов. Също така интересни са били провежданите  на открито шоу-програми на театър "Кавър", както и дефилето на мира с факли, след което представители от всички групи участници  запалили огъня на мира в долината на храмовете.
Най-важният момент по време на фестивала била неговата конкурсна част, където нашият ансамбъл мери сили с още 14 състава от цял свят - Израел, Беларус, Корея, Армения, Гърция, Сенегал, Индия, Полша, Хърватия, Италия, Монголия и др.
В четири поредни дни, на сцената на двореца на конгресите, международното компетентно жури наблюдавайки изявите на всички състави по регламент, единодушно присъди най-голямата награда за танцово изпълнение на Представителен фолклорен ансамбъл "Слънчев бряг". Освен от великолепната хореография и прекрасно изпълнение, журито и публиката останали очаровани и от пъстрото многообразие в костюмите на ансамбъла. Красотата и богатството на българските шевици и великолепните аксесоари към тях, създават неповторимия облик на ансамбъл "Слънчев бряг". А техните концертите  се превръщат в празници на народното творчесто, на таланта и гения на българския народ, създал и съхранил през вековете съкровището наречено български фолклор.
След закриване на фестивала, ансамбъла бе поканен да участва в снимки на местни телевизионни канали, както и в националната италианска телевизия Рай Уно.

Източник
www.nesebarinfo.com





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |