В новините
 
23.02.2008 07:32   Новината е видяна 5982 пъти
Созопол ще прави нов Слънчев бряг

Чифлици, голф игрища и летище ще се строят от Черноморец до Дюни
Ивицата от Созопол до Черноморец ще се превърне в новия елитен вариант на Слънчев бряг, като се застрои с крайбрежни вили, аквапарк, три голф игрища и самолетна писта за малки чартърни и атракционни самолети. Голям е инвеститорският интерес и към близките острови Свети Иван и Свети Кирик и Юлита, който до неотдавна бе военна база, но правителството го даде за управление на министерството на Асен Гагаузов. Това обясниха новият кмет Панайот Рейзи и назначеният от него нов главен архитект на Созопол Румен Александров преди представянето на актуализирания общ устройствен план (ОУП) след две седмици.

Според тях застрояването ще е върху частни земеделски земи извън регулация и ще е от съвсем друг тип - не повече от 2-3-етажни къщи в стил туристически чифлик, наподобяващ малко френско шато, за да може общината да е пионер в развитието едновременно на земеделие, занаяти и туризъм. Повечето територии, които в ОУП не са предвидени за застрояване, всъщност са защитените и горски територии от държавния фонд, както и кариерата в Черноморец и хвостохранилището над залива Вромос, където има радиация.

Ще се строи обаче на бившите къмпинги "Градина" и "Каваци". Вече се работи на земите зад "Градина", по стария път между Созопол и Черноморец и на юг от града над залива на "Каваци". Собственик на къмпинг "Градина" е "АКБ Форес", общината има 40 дка в него заедно с "Дюни" АД, а собственост има и фирма на Васил Божков. Строителство в "Градина", където е предвиден голям аквапарк, още не е започнало, но созополският кмет твърди, че именно там "ще бъде нашият курортен комплекс Слънчев бряг, но много по-елитен, защото ще е с други параметри на застрояване".

Пълният текст:
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=461885





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |