В новините
 
28.02.2008 05:08   Новината е видяна 5896 пъти
Намалиха строителството в Общия устройствен план на Царево

Устието на Велека и всички защитени местности опазени, промишлената зона – разширена
Ръководителят на проекта на Общия устройствен план на Царево арх. Калин Тихолов обсъжда необходимите изменения на експертен съвет

Процентът на предвидените за урбанизация територии в община Царево е занижен след изменение на проекта за общ устройствен план. Това съобщи арх. Калин Тихолов - ръководител на екипа от Архитектурностроителна асоциация /А.С.А./, изготвил  проекта.
Защитената местност  Устието на Велека  няма да бъде застроена. Това е решено на общински експертен съвет, проведен  на 20 януари. Още при обсъждането на общия устройствен план, проведено на 11 януари от Българска фондация “ Биоразнообразие”, сигнализираха, че има становище на РИОСВ-Бургас, според което устието на Велека трябва да бъде изключено от териториите, предвидени за урбанизация.
Извън терените за застрояване  остават и  защитената зона  „ Силистар”, както и лонгозните гори над  плажа „Бутамята” в Синеморец. В по-ранен етап на проекта за  Устието на Велека  и лонгозните гори   бе предвиден и алтернативен вариант – нискоетажно вилно строителство.

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/news-2489.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |