В новините
 
26.02.2008 05:16   Новината е видяна 6084 пъти
Община Несебър взе участие на Международната туристическа борса «Ваканция и СПА ЕКСПО 2008» и показа, че вече 25 години носи достойно славата на световна ценност

 За осми пореден път Община Несебър взима участие в най-голямата международна туристическа борса в България “Ваканция и СПА ЕКСПО 2008”. Тази година е 25-то юбилейно издание на тази най-значима проява в областта на туризма в България, която се организира от ПРИМ ЕКСПО, с традиционното съдействие на ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗЪМ. Партньори са Столична община, Съвет по туризъм - София, БХРА, БАТА, БТК, НАБТ и НДК. С всяка изминала година, интересът към изложението нараства значително и тази година  в него участват 320 фирми - туроператори, браншови организации и сдружения, десетки туристически комплекси, общини, спа комплекси и хотели, както и балнеоложки курорти от 20 държави в Европа и Азия . За първи път тази година в борсата участват и фирми от Русия , Холандия, Чехия, Куба и Обединени арабски емирства. По време на изложението, участниците представят освен своите туристически продукти и възстановка на обичаи, демонстрация на занаяти, обредни танци, местен фолклор, дегустация на характерни ястия и напитки. Председателят на държавната агенция по туризъм г-жа Анелия Крушкова официално откри борсата на 21 февруари от 10.30 ч. в НДК в гр. София. На тържеството присъстваха, заместник министъра на културата Иван Токаджиев, кмета на Община Несебър г-н Николай Димитров, Секретаря на Общината Ели Кирилова, Лазар Япаджиев -зам.-кмет "Туризъм", зам.областният Управител на Община Бургас Георги Николчев, както и участниците в провеждащата се на 21.02.2008 кръгла маса на тема “История, култура и туризъм – средство за разбирателство” национални туристически администрации на страните от Югоизточна Европа.

          В това издание на изложението Община Несебър се представя със собствен щанд, на който за първи път цялостната му визия бе поверена на таланта на дружеството на несебърските художници, представители на които бяха София Германова и Теодора Филипова. По време на борсата за деловите контакти с туроператори, туристически агенции, държавни и браншови организации, общини и съвети по туризъм, се грижи отдел "Търговия и туризъм" към Община Несебър в лицето на г-жа Диана Кондова и нейният екип.

          Представянето на Несебър е съвместен проект на Общината и художниците, главният акцент в който е навършването на 25-та годишнина от вписването на града в Списъка на паметниците на световното културно наследство. По този повод на щанда освен  рекламни материали, които разкриват забележителностите на града предлагащи възможности за летен и алтернативен туризъм, тази година той е богат и на художествени творби посветени на богатото културно-историческо наследство представено чрез уникалната хармония на история и съвремие - 8 картини на Богдан Богданов, Иван Фиорич, Йордан Йорданов, Теодора Филипова и 1 афтентична несебърска икона дело на София Германова. Най-младият член на групата на художниците, модния дизайнер Мария Богданова, представи проекта си Преформънс, който слива в едно 15-те уникални паметници на средновековната архитектура в Несебър  втъкани в цветове и материи.

          За да се опознае по-добре и почувства по-силно древния град, Музей "Старинен Несебър" тази година представи  филм, чрез който всички посетители на борсата да могат да направят панорамна обиколка из просторните зали на музея и да се запознаят с богатата история на древна Месемврия -  историческо съкровище на България обявен за град-музей през 1956 г.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |