В новините
 
03.03.2008 19:49   Новината е видяна 13051 пъти
Ферма за водни кончета край Бургас

На пътя между Бургас и средец се намира първата в региона ферма за водни кончета. Авторът на амбициозния проект ще ги развъжда, за да унищожават комарите.
РЕгионът не е избран случайно, тъй като Атанасовското езеро край Бургас е едно от находищата на водното конче Selysiothemis nigra в България. Този вид е открит през 1997 като нов за България. Преди това този вид е известен само от един водоем в крайните югозападни части на България.
Според информация в Интернет това находище е открито група от Финланското дружество за водни кончета, организирани от фирмата за специализиран туризъм “Неофрон” с водачи д-р Милен Маринов и Sulka Haro.

Всички снимки в Галерията:
http://www.bourgas.org/gallery_categories.php?gallery_category_id=19

Представените снимки са направени през март.2008 г.


Ферма за водни Кончета край Бургас

Ферма за водни Кончета край Бургас

Ферма за водни Кончета край Бургас

Ферма за водни Кончета край Бургас

Ферма за водни Кончета край Бургас

Ферма за водни Кончета край Бургас

Британското дружество за водни кончета насърчава изследването, събирането на данни и опазването на водните кончета във Великобритания. Мрежата за събиране на данни за водни кончета и проектът "Мигриращи водни кончета" дава информация за съшесвтуването на видовете, докато 1200 члена на Дружеството осигуряват сведения за важността на местата и я изпращат до Регистъра на важните райони. Природозашитните проблеми се определят чрез Консервационна  група за водни кончета и един щатен служител, назначен като Директор по природозащитата. Дружеството осигурява също така и суми за подпомагане на младите хора в природозащитата и изследователските проекти.
Полезна информация ше откриете на http://www.dragonflysoc.org.uk/

Фондация „ЕкоОбщност” е българска организация с нестопанска цел регистрирана през ноември 2003 г. „ЕкоОбщност” осъществява обществено-полезна дейност.
„ЕкоОбщност” е партньор на консорциум „Партньорство за околна среда”, в който членуват независими фондации от Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия. Мисията на консорциума е да подпомага промяната към устойчиво развитие на местни общности чрез подкрепа за граждански инициативи и диалога между организации, институции и хора, работещи по въпросите на околната среда и устойчиво развитие, както и да  и насърчава гражданското участие.
Основна цел на „ЕкоОбщност” е да подпомага развитието на гражданското общество в България, като насърчава местните общности да ползват отговорно и да съхраняват своите културни и природни ресурси.

Quest for Nature was launched in 1999 when we published our first colour brochure of wildlife tours, which covered the globe. As our name suggests we focus on the natural history of an area – its mammals, insects, reptiles, plants and birds. We are here to cater for those who love to look at all aspects of nature and our tours are designed to reflect this interest. We use leaders who spend most of their year guiding tours, and whose knowledge extends to many aspects and areas of the natural world.

Selysiothemis nigra (Vander Linden, 1825)
Живее край водоеми, гъсто обрасли с макрофити, които поради плитчини се разпростират и навътре в басейна. Обитават територии над водата, като рядко се доближават до брега. Новоизлюпени екземпляри са открити по крайбрежната растителност. При уплаха се отдалечават към околните храсти и дървета.
Снимка
http://odonata.biodiversity.bg/spec/s_nigra.htm


Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |