В новините
 
11.04.2008 06:02   Новината е видяна 5032 пъти
Община Бургас внесе проект за енерргийна ефективност в училищата на стойност 6 милиона лева

Заместник-кметът по евроинтеграция Ивелина Василева внесе официално в Министерството на регионалното развитие и благоустройството първоото проектопредложение на Община Бургас по Оперативната програма „Регионално развитие” на ЕС. Неговото съдържание е свързано с образователната инфраструктура в града.

      Неговата обща стойност възлиза на 6 милиона лева.

      Проектопредложението включва прилагането на мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградите на шест училища и една детска градина в Бургас, както и извършването на цялостен вътрешен ремонт и осигуряване на по-добър достъп на лицата с увреждания.

      С неговото реализиране ще се осигури една съвременна, европейска образователна и социално-културна инфраструктура, която ще допринесе за развитието на подходящи градски условия.

      Работата по проекта стартира още от края на миналата година с подготвителни дейности по събиране и обработване на цялата информация, подробен преглед на нуждите на всички училища и детски градини на територията на община Бургас.

      Одобрените обекти са АЕГ “Гео Милев”, НЕГ “Гьоте”, ПГСАГ “К. Фичето”, СОУ “Иван Вазов”, ПГЕЕ “К. Фотинов”, ОУ “Елин Пелин”, както и ЦДГ “Ханс Кристиян Андерсен”. Тяхното определяне е в резултат на проведеното от експерти и консултанти по проекта проучване.

      Отговорът от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството се очаква до края на този месец.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |