В новините
 
15.04.2008 07:03   Новината е видяна 7003 пъти
Измамата Иван в „Мюзик айдъл“

Сълзи и фурор в Айтос заради изявите му в шоуто. Специални кътове със стотици послания към Иван са направени от учениците в коридорите на ОУ „Христо Ботев“ в Айтос, където е учил скандалният айдъл


„Добрите момчета отиват в Рая, лошите – където пожелаят, а нашето лошо момче ще отиде на върха“. Това е написал някой от учениците в ОУ „Христо Ботев“ в Айтос, където всички възприемат като свой идол скандалния участник в „Мюзик айдъл“ Иван Ангелов. Представянето на айтозлията в  музикалното шоу предизвика фурор в града и сълзи след изгонването му в сряда вечерта. Най- разстроени са децата в училището, чийто ученик е бил и Иван. В коридорите на школото са разположени специални табла със снимки на айдъла, които са обградени със стотици бележки, изписани от децата с послания към него. „Иване, обичаме те, ти си нашият идол.“, „Хайде да го подкрепим, в Айтос да се веселим“, „Иване, много си сладък“ са само част от признанията на учениците. За тях Иван е звезда, а шокиращото му поведение по телевизията е предизвикано или от някой недоброжелател, или е по сценарий.
Хората в Айтос не вярват, че Иван се е променил дотолкова, че да бъде неузнаваем. Дилемата - дали изявите му през последния месец на сцената в „Мюзик айдъл“ е актьорско майсторство, или истинският образ на Иван там не стои. За тях са режисура скандалните сцени с неадекватните му жестове пред публиката, конфликтите с Фънки, неявяването на репетиции и концерти и появата му с уиски рано сутринта в студиото на бТВ в деня след изгонването му от шоуто. Познатите му се кълнат, че той дори не опитвал алкохол, че има сериозна приятелка и че е изключително талантлив певец и няма нищо общо с наложения образ на пияния глупав провинциалист, на който не може да се разчита. За тях той е очарователен, развлекателен човек, който винаги е бил душата на компанията. Тези, които допускат, че е възможно Иван да се е променил, обвиняват за това живота му в София и предизвикателствата, които среща там.
Родителите на Иван – Таня Бижева и Ангел Ангелов, живеят в блок в центъра на Айтос. Майка му е учителка по музика в СОУ „Никола Вапцаров“ и е дъщеря на талантливия и популярен в града акордеонист Иван Бижев. Баща му работи в „Социални грижи”. И двамата от началото на „Мюзик айдъл“ обаче са в отпуска и са в София, за да подкрепят сина си. В апартамента им има само куче, за което се грижи бабата на 23-годишния айдъл. Съседите са категорични, че поведението на Иван от екрана не е като това, което те познават от ежедневието. Описват го като щур и енергичен, но не конфликтен и недисциплиниран. Семейството му има авторитет в града.
Певческите изяви на Иван започват от детската вокална група „Ян Бибиян“, формирана от деца от училището, в което той е учил - ОУ“ Христо Ботев“. Първият му музикален педагог е Цвета Андреева, която има напълно положително мнение за него, а първата му сцена - във Военния клуб.  Андреева и Иван продължават да поддържат връзка и сега, като не са се чували само през последните две седмици. „Прави каквото искаш, но само пей“, били последните инструкции, които му дала тя. Видели се в началото на шоуто и впечатленията, които е оставил на тази среща, са, че е зареден с енергия и превъзбуден от предстоящите си изяви.
„Иван го срещнах, като почнах да събирам децата за „Ян Бибиян“.  Ние дълги години работихме с Хайгашот Агасян и тук, в Айтос, решихме да си продължим тази традиция. Иван беше детето, което само дойде и ми каза: „Госпожо, аз мога да пея“. В първия момент ми беше много странно това негово самочувствие, без да го знам кой е и му дадохме една много сложна песен „Трудна възраст“.  И му казах да дойде, когато наистина може да я изпее, което беше като закачка от моя страна, защото мислех, че няма да се справи. Обаче на следващия ден той дойде неочаквано, почука на вратата и каза: „Аз съм готов“. Учудих се и го питах с кое е готов. А той: „С песента“. И наистина я изпълни добре, със страхотна импровизация.  И така започнахме с него. И през годините той стана основен солист на формацията. На много конкурси и фестивали сме били заедно, много записи сме направили“, каза преподавателката. Тя е категорична, че всички песни е представял изрядно на редица конкурси. „Много интересно се работеше с него, защото има голям заряд и силна дарба да импровизира. Никога не ме е карал да се притеснявам дали добре ще се представим. Още на миналия „Мюзик айдъл“ смятах, че това е формат за Иван, макар да не очаквах, че ще участва, защото той се занимава с класическа музика. Аз му се зарадвах на решението сега да се включи в шоуто, защото знам какво може и вярвах, че той ще покаже таланта си“,    каза Андреева. Тя е озадачена от поведението му на екрана и е категорична, че Иван е вкаран в сценарий, който прозира. Според нея е невъзможно телевизионният образ да е истинският, тъй като той е подчинил живота си на музиката.  Всъщност Иван отдавна е излязъл от Айтос. Той е учил в музикална паралелка в СОУ „Димчо Дебелянов“ в Бургас, след което в Консерваторията в София. Тя подчертава доверието, което са имали неговите преподаватели, като са го изпращали като студент по оперно пеене на много турнета в Европа.
„Оперното пеене изисква много работа и сериозност. Аз съм убедена, че той има едно добро бъдеще като музикант. Това, което виждаме като изяви на Иван в „Мюзик айдъл“, не е Иван. На мен не ми хареса този сценарий, не ми хареса това той да бъде представен в такава светлина. Той не разгърна дори минимална част от певческите си възможности, а има рутината, опит, знанията и моженето да пее“, категорична е учителката.
По същия начин го описва и първата му класна Радослава Калоянова.
„Иван беше удивително чаровно дете, измисляше куп лудории, седеше на първия чин, близо до мен, за да не му разрешавам да пречи на уроците. Имаше способността само да погледне съучениците си и те да се разсмеят и часът да се провали. Но за сметка на това с удоволствие му пишех шестици, защото с огромно удоволствие учеше, имаше невероятен краснопис, не правеше нито една правописна грешка. Много добър е в математиката. Непрекъснато задаваше въпроси от рода на колко са светлинните години, от Земята до Луната колко километра е разстоянието и т.н. Обсипваше ме с необичайни въпроси и много често ми се е налагало заради него да се ровя в библиотеки, за да мога да му отговоря“, разказа тя.
Пълният текст:
http://www.factor-bs.com/news-2918.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |