В новините
 
22.05.2008 12:21   Новината е видяна 4028 пъти
Необходимо е радикално намаляване на емисиите на парникови газове в бъдеще

Критика към необоснованите научно опити за дискредитиране на изследванията върху климатичните промени, призив за допълнителни проучвания върху последиците от биогоривата и предупреждение, че съществуващите политики ще бъдат недостатъчни за намаляване на глобалното затопляне в дългосрочен план: това са основните акценти в доклада на ЕП, който беше приет днес с 566 гласа "за", 61 "против" и 24 "въздържали се".

 

Междинният доклад на Karl-Heinz Florenz (ЕНП-ЕД, Германия) разглежда само научните факти за климатичните промени. Окончателният доклад, който ще бъде приет в края на мандата на временната комисия (9 февруари 2009 г.), ще съдържа предложения за бъдещата интегрирана политика на ЕС в областта на климатичните промени, както и позицията на Парламента в международните преговори за глобална политика по този въпрос след 2012 г.

 

Целите от Киото са достижими, но е необходимо по-радикално намаляване на емисиите в бъдеще

 

Според депутатите научните изследвания показват "риска от сериозни последици за нашата планета, ако незабавно не се предприемат мерки" за намаляване на емисиите на CO2 и на други парникови газове. Имайки това в предвид, съществуващите политики ще бъдат недостатъчни за намаляването на глобалните емисии на парникови газове през следващите десетилетия.

 

Почти всички държави-членки постигат добър напредък в усилията си за постигане на своите индивидуални цели за намаляване на емисиите в рамките на ЕС, като по този начин повишават вероятността ЕС да постигне до 2012 г. целите от Киото. Въпреки това, те ще трябва още по-радикално да намалят емисиите на парникови газове след 2012 г., за да постигнат дългосрочните европейски цели в областта.

 

Критика към скептиците

 

Признавайки, че научният прогрес винаги е бил съпътстван от спорове, депутатите не са съгласни с представянето на резултатите от изследванията върху климатичните промени като неясни, несигурни или съмнителни, без да се привеждат съответните научни аргументи. По-нататък в текста на доклада се отбелязва, че според съществуващите научни доказателства причините за глобалното затопляне са преобладаващо човешко дело.

 

Проучване на последиците от биогоривата

 

Европейският парламент подчертава специално, че е необходимо допълнително проучване на въздействието върху околната среда на политиката за насърчаване на биогоривата и техния ефект върху нарастващото обезлесяване, увеличаването на обработваемите земи и запасите от храни в световен мащаб.

 

Допълнителна информация:

 

Политика на ЕС относно изменението на климата (англ.)
Протокол от Киото (англ.)
Политика на ЕС за биогоривата (англ.)
Временна комисия на ЕП по изменението на климата





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |