В новините
 
03.06.2008 04:19   Новината е видяна 4550 пъти
Пленарна сесия на Европейския парламент в Брюксел, 4-5 юни 2008 г.

Предстоящата пленарна сесия на Европейския парламент ще се проведе на 4-5 юни 2008 г. в Брюксел. Сесията ще бъде открита на 4 юни в 15.00 местно време.
 
Западни Балкани и енергийна сигурност: външнополитически приоритети на ЕС за 2008 г. Европейският парламент подчертава в своя доклад, че Договорът от Лисабон подобрява съществено външната политика на ЕС и неговата роля в международните отношения, като същевременно е необходим засилен парламентарен контрол в тази област. Други акценти в доклада са Западните Балкани, Балтийско и Черно море и енергийната сигурност.
 
Преглед на Европейската политика за сигурност и отбрана. Учредяване на Европейски граждански корпус за управление на кризи и предотвратяване на конфликти, съставяне на Бяла книга за изпълнението на Европейската стратегия за сигурност, както и продължаващите проблеми с оръжейния износ от ЕС са основните теми в доклада, който ще бъде гласуван от ЕП на 5 юни.
 
Хранителна хигиена: високи нива на безопасност и по-голяма гъвкавост за предприятията. Докладът относно хигиената на храните се стреми да гарантира възможно най-високо ниво на безопасност, като същевременно дава възможност за гъвкавост - особено при микропредприятията - при въвеждането на HACCP (анализ на опасностите и контрола в критични точки), система, която гарантира и контролира прилагането на правилата на ЕС за хигиена на храните.
 
Правила за достъп до пазара на автобусни услуги. Предложените изменения в регламента за достъп до пазара на автобусни услуги целят опростяването на законодателната рамка и намаляването на административната тежест. ЕП ще гласува доклада на 5 юни.
 
ЕП ще гласува резолюция по повод положението в Грузия. Депутатите ще гласуват на 5 юни резолюция по повод положението в Грузия и растящото напрежение и инцидентите между Грузия и Русия в сепаратистките области Абхазия и Южна Осетия, както и с оглед на проведените на 22 май в страната парламентарни избори.
 
На 4 юни Комисията ще отговори на въпрос на Anna Záborská (ЕНП-ЕД, Словакия) относно принудителната проституция и трафика на жени с цел сексуална експлоатация по време на започващото през юни 2008 г. европейско първенство по футбол. След устния отговор на Комисията ЕП ще проведе разискване по темата.
 
На 4 юни Съвета и Комисията ще направят изявления по повод срещата на високо равнище ЕС/САЩ.
 
На 5 юни ще има изявление на Комисията относно процеса от Барселона и Средиземноморския съюз, което ще бъде последвано от дебат на депутатите.
 
На 4 юни ще бъде обсъден докладът на Helmuth Markov (ЕОЛ/СЗЛ, Германия) върху общите тарифни преференции за периода от 1 януари 2009 г. до 31 декември 2011 г. Докладът ще бъде гласуван на 5 юни.
 
На 5 юни ще бъде гласуван и докладът на Marie-Hélène Aubert (Зелени/ЕСА, Франция) върху системата на ЕС за борба с незаконния, недеклариран и нерегулиран риболов.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |