В новините
 
12.06.2008 15:15   Новината е видяна 5076 пъти
Договарят 7 яхтпорта за 140 милиона лева
Над 10 яхтени пристанища ще бъдат изградени през следващите години по родната ривиера. 7 проекта за финансиране на марини по българското Черноморие на стойност 140 милиона евро  са в процес на преговори, съобщи управляващият директор на австрийската лизингова компания Hypo Alpe-Adria-Leasing  Хорст Ебхарт.
Фирмата е финансирала и 75 луксозни лодки през изминалата година на обща стойност над 50 милиона евро. За следващата година компанията си поставя за цел да кредитира покупката на 120 яхти за около 100 милиона евро.
Наблюденията на Хипо през последната година показват, че българските клиенти стават все по-информирани за видовете яхти на пазара и все по-претенциозни. Интересът постепенно се измества към по-големите яхти, над 45-фута, висок клас, предлагащи повече лукс и екстри.
За толкова много луксозни лодки са необходими и големи, добре оборудвани портове. Засега единственото пристанище, което може да се конкурира с тези по фрeнската ривиера, е “Марина Диневи” в Свети Влас.
“По наши наблюдения често финансирането на яхтени пристанища не е най-голямото предизвикателство. Проектът, бизнес планът, разрешителните и концесията – са първите неща, през които една бизнес идея трябва да премине, преди да достигне до нас”, обясни Хорст Ебхарт.
Миналата седмица в  курортния комплекс Ривиера се проведе конференция за яхтения бизнес, където от Хипо взеха участие.
Някои от проектите на портовете вече се реализират, а други са на проектна фаза или очакват необходимите разрешителни за строеж. Ако плановете на инвеститорите бъдат реализирани, може да се очаква, че до няколко години във всеки от големите курорти ще има яхтено пристанище.
В момента работещите марини с оборудване за яхти у нас са между пет и десет. Сред тях са тези в Свети Влас, Созопол, Несебър , Балчик, Златни пясъци, а от тази година и в Слънчев бряг. Проекти за нови яхтпортове има в Равда, Несебър, Созопол, Царево, Ахтопол, както и разширяването на някои от съществуващите. Инвеститорите са единодушни, че изграждането на яхтените пристанища е задължително условие за развитието на яхтения туризъм в България. С нова и модерна инфраструктура България има шанса да се превърне в предпочитана туристическа дестинация за платежоспособни туристи.
пълният текст: http://www.factor-bs.com/news-3447.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |