В новините
 
18.06.2008 05:40   Новината е видяна 3313 пъти
Hans-Gert Pottering направи декларация по повод референдума в Ирландия при откриването на сесията на ЕП
На 16 юни, по време на откриването пленарната сесия на ЕП в Страсбург Hans-Gert Pöttering направи декларация по повод провелия се на 12 юни референдум в Ирландия относно приемането на договора от Лисабон. Председателят на ЕП подчерта, че резултатът от вота поставя ЕС пред едно от най-големите предизвикателства в историята му. Според него този договор приближава ЕС до неговите граждани и процесът по ратификацията му трябва да продължи.
Hans-Gert Pöttering изтъкна в декларацията, че Европейският съвет (който ще се проведе на 19 и 20 юни) "трябва да вземе всички необходими мерки, за да може договорът да стане реалност". Той призова също така ирландското правителство да направи предложения за намирането на решения за преодоляването на създалата се трудна ситуация.
Председателите на политическите групи в ЕП ще проведат дебат по темата в сряда, 18 юни. Депутатите решиха за този дебат да бъде отделено повече време предвид важността на въпроса, както и че изявленията на Съвета и Комисията на 18 юни ще бъдат относно подготовката на Европейския съвет (19-20 юни 2008 г.) "след референдума в Ирландия".
След това председателят на Европейския парламент направи декларация по повод скорошното посещение на делегация на ЕП в Палестина. В нея той подчерта, че мирните отношения между Израел и Палестинската автономия трябва да бъдат насърчавани, за което Барселонският процес може сериозно да допринесе.
Дневният ред беше приет от депутатите, като освен горепосочените промени, свързани с референдума в Ирландия, те гласуваха за отлагането на предвидения за вторник доклад върху правилата относно ароматизираните вина.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |