В новините
 
09.07.2008 07:21   Новината е видяна 4147 пъти
Проектите по САПАРД, изискани от прокоратурата са на собственика на "Памидово"

По разпореждане на Софийски градски съд, ръководството на ДФ „Земеделие” е предало на представители на ГДБОП досиетата по 5 проекта по програма САПАРД, за които компетентните органи имат съмнения, че кандидатите са представили документи с невярно съдържание.  Според съобщение на ДАРИК проектите са на Стоян Николов Димитров, собственик на винарска изба „Памидово”.

Проверява се кои служители и отдели от фонда са участвали в схемата. 986 130 лв е трябвало да бъдат получени по два от петте проекта. Досега са взети е 618 441 лв. Другите три проекта все още били в процедура по одобряване. Според информация на  прокуратурата Карамфила Гюрова, бивш шеф на отдел „Европейски схеми” във фонда, е помогнала прокарването на двата финансирани проекта.

Публикации във вестници свързаха Гюрова, която живеела на семейни начала със Стоян Димитров, с депутата от БСП Георги Юруков, който бил неин роднина. Бившият директор на фонд „Земеделие” Димитър Тадаръков пък се оплака, че Юруков го заплашил с разправа, ако уволни Гюрова.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |