В новините
 
24.07.2008 07:19   Новината е видяна 4431 пъти
В очакване на първия международен фестивал за съвременен танц - Sofia Dance Week

Между 22 и 29 септември в София ще се проведе първият международен фестивал за съвременен танц в България - Sofia Dance Week.
Ще участват световни танцови формации от Франция, Турция, Италия и Белгия и представителите на България - балет "Арабеск" и проект Kinestetic. Фестивалът ще бъде открит с френската танцова компания CIE 111 на 22 септември, понеделник, в Зала 1 на НДК. CIE 111 ще представи своя последен спектакъл "От плюс до минус безкрайност", което представлява микс от акробатика, жонглиране и музика, а самите CIE 111 често са наричани "Пленителната вселена" или "Игра с границите и паметника на абсолютното".
Другото френско участие е на Националния хореографски център Гренобъл Jean Claude Gallotta - Groupe Emile Dubois, които обичат импровизацията, особено когато се случва на нестандартни сцени като селски площад, библиотеки, фоайета.
В рамките на фестивала ще гостуват и създателите на модерния турски танц Ciplak Ayaklar Kumpanyasi, които комбинират движение, театър и видео, модерен танц и хип-хоп-ритми. Те ще се представят със спектакъла "Еngin-ar" на 24 септември. Ultima Vez са белгийското участие, известни с хиперфизическия си танцов театър, стигащ и до насилие. Постановката им не се препоръчва за хора със слаби нерви, тъй като танцьорите се замерят с тухли, висят на куки за месо, събличат се, скачат и спринтират по сцената. Aterballetto е италианска трупа за модерен танц, която ще покаже алатернативен прочит на "Ромео и Жулиета". Героите на Шекспир са умножени по 10 и снабдени с каски и налакътници - предпазители срещу любовта.
Спектаклите ще са в Зала 1 на НДК, Народния театър и в театър "София". Билетите за представленията могат да бъдат купени онлайн от началото на август.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |