В новините
 
28.07.2008 07:57   Новината е видяна 3987 пъти
Още една година без строежи на Иракли
Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров удължи с още 1 година срока на заповедта за забрана за строителството и други видове дейности в района на Иракли - Емине. Заповедта засяга територии от близо 38 хил. дка, съобщиха от ведомството. Така въпросните земи остават под забранителен режим вече трета поредна година. Така въпросните земи остават под забранителния режим вече трета поредна година. Забраната за стопанска дейност беше издадена от екоминистъра през юли 2006 година след протест на еколозите срещу проектите за изграждане на вилни селища на Иракли. Първоначално тя беше едногодишна. Срокът на последната заповед изтича на 14 август. Мотивът той да се удължи е, че терените са в обхвата на две зони от европейската екомрежа "Натура" и така ще бъде гарантирано опазването на защитенитеа в тях видове и хабитати.
Срещу строежите на Иракли активистите от "За да остане природа в България" внесоха и сигнал в Европейската комисия (ЕК). В средата на юни обаче комисарите се произнесоха, че те са законни и комисията не може да предприеме правни действия срещу България. Окончателното решение за преустановяване на работата по случая ЕК ще вземе през септември.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |