В новините
 
01.08.2008 14:23   Новината е видяна 3852 пъти
ВАЖНО "Начало" - то на един творчески път.

Мариела Бинчарова е един от най –младите несебърски таланти. На прага на дипломирането си в Националната художествена академия, тя представя темата за символите в своята първа изложба "Начало".
Символите са навсякъде около нас. Още от древни времена, хората използват знаци, които да покажат същността и значението на даден предмет, събитие или идея. Носим символите с нас за вяра, за късмет, против уроки, от гордост, за спомен...Имаме нужда от тях, уповаваме се на многовековната им мъдрост, за да сме силни в трудните моменти и да увековечим щастливите мигове.
В изложбата "Начало", младият творец Мариела Бинчарова представя своята концепция за символите. Името избира по две причини – защото за нея това е началото на професионалния й път и защото символите съществуват още от началото на изкуството.
Дали поради факта, че Мариела е родом от Равда и е закърмена с образа на морето, то често присъства в картините й. Изобразените риби, художничката свързва със символа на християнството.
Силно впечатление прави картината, изобразяваща огромна спирала – символ на вечния кръговрат на живота. Като "зловещо" пък можем да определим настроението, лъхащо от картината с образ на черна урна и надпис "Ти избираш". Според автора, картината символизира изборът, който съпътства и определя целия ни живот.
Понякога простите и обикновени неща са най – силни и значими. По този начин въздейства картината „Безкрайност”. Няма как да не ни трогне начина, по който Мариела е изобразила Любовта – два силуета, мъжки и женски, хванали ръцете си така, че да образуват знака за безкрайност.
И все пак една картина може да бъде тълкувана от всеки по различен начин. Затова ако сте почитатели на съвременното изкуство или пък търсите подходящия символ за своя дом, не пропускайте да посетите изложбата „Начало” на Мариела Бинчарова. Тя е на разположение всеки ден до 6 август в Художествената галерия на Конферентен център „Сочи” в Стария град.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |