В новините
 
15.08.2008 12:20   Новината е видяна 4296 пъти
Незабавно трябва да започне почистването на язовир „Въча”

Незабавно да започне почистване на речните корита и акваторията на язовир „Въча” от изхвърлени в тях битови отпадъци. Предписание за това издаде Басейнова дирекция-Пловдив след приключилата съвместна проверка с РИОСВ – Смолян и РИОСВ – Пазарджик. Проверката беше разпоредена от министър Джевдет Чакъров след сигнал за замърсяване на водоема.
БД - Пловдив изпрати писма до кметовете на общините Кричим, Брацигово и Девин, председателите на Ловно-рибарските дружества в трите общини, изпълнителния директор на НЕК АД „Язовири и каскади” и собствениците на плаващи къщички в язовира.
Експертите констатираха, че площ от 1500 квадратни метра при стената на язовира е замърсена основно с пластмасови бутилки. РИОСВ – Смолян и РИОСВ - Пазарджик провериха всички населени места по поречието на река Въча и водосбора на язовир “Въча”. При проверката са констатирани единични изхвърляния на отпадъци от домакинства в населените места. За допуснатите нарушения на кметовете на селата Лясково, Михалково, Ягодина и Грохотно са съставени актове. Част от отпадъците са изхвърлени от рибари и туристи в региона.
Във връзка с информация в медиите, че част от сметище на Девин се свлича в язовира, проверката показа, че депото на общината е закрито още в края на 2006 година, ликвидацията е изпълнена добре и няма начин то да е източник на замърсяване.
Областна дирекция „Пътно управление”, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Регионалните дирекции по горите трябва да завишат контрола с цел да не се допуска по – нататъшно замърсяване с битови отпадъци според предписания на РИОСВ –Смолян.
 
 

снимка: wikimedia.org





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |